VRATIO SE ‘MILIJUNAŠ‘

Dvoje natjecatelja zapelo na pitanjima za prelazak drugog praga, znate li vi odgovore?

Natjecatelj Neno Ružić i voditelj Tarik Filipović
 HTV
I dalje se snimanje odvija po konceptu ‘novog normalnog‘, odnosno po epidemiološkim pravilima snimanja bez publike

Popularni kviz 'Tko želi biti milijunaš?' ponovno je na programu HTV-a nakon ljetne stanke. Možete ga gledati u uobičajenom terminu u četvrtak popodne.

No, i dalje se snimanje odvija po konceptu 'novog normalnog', odnosno po epidemiološkim pravilima snimanja bez publike. A s obzirom da publike nema, natjecatelji umjesto 'Pitaj publiku' na raspolaganju imaju džoker 'Tri znalca'. Ti znalci su Bruno Robert Kirinić iz Zagreba, Josip Buklijaš iz Vrgorca te Ivan Jurić iz Županje koji su u prošloj sezoni osvojili po 125.000 kuna svaki.

Večerašnji prvi najbrži prst imao je 31-godišnji Neno Ružić iz Splita. Prvostupnik ekonomije zapeo je na 5. pitanju zbunivši se oko slova koje u kratici OPEC označava naftu. No uz malu asistenciju raspoloženog voditelja, ipak nije odgovorio slovo O već je za konačan odgovor odabrao slovo P, prešavši prvi prag uz osvojenih 1 000 kuna.

Pomoć znalaca zatražio je na 8. pitanju ne bi li točnim odgovorom imena osobe koja je bogatstvo stekla isplaćujući ranije investitore novcem kasnijih, usput uzimajući profit - osvojio 8.000 kuna. Ponuđena imena bila su Victor Lustig, Jordan Belfort, Frank Abagnale i Charles Ponzi. Neno je odabrao znalca Ivana koji je rekao kako nije posve siguran dvojeći između Belforta i Ponzija. Neno se potom odlučio za Ponzija i tako prošao na sljedeće pitanje.

Nije znao odgovor na pitanje koja je kriza (Veljačka, Travanjska, Srpanjska ili pak Rujanska) prethodila Prvom svjetskom ratu, pa je nazvao džokera - svoga brata. Kako ovaj nije baš bio siguran, natjecatelj je odlučio upotrijebiti i posljednju pomoć, džoker 'Pola-pola'. Među ponuđenim odgovorima naposljetku su ostale Srpanjska i Rujanska kriza, a njegov odabir Srpanjske donio mu je 16.000 kuna.

- Da ne duljim puno, ja ću se zahvaliti i uzeti ovo što imam, rekao je Neno odnijevši spomenuti iznos od 16.000 kuna nakon što je dobio sportsko pitanje za prelazak drugoga praga. Tražio se naš tenisač koji je jedini uspio osvojiti ATP turnire u Zagrebu i Umagu.

image
Neno Ružić
HTV

Neno je zatim vrući stolac ustupio 23-godišnjoj studentica molekularne biotehnologije Sunčani Orešić koja je prvoga džokera, 'Tri znalca', iskoristila upitavši ih je li se hrvatska trobojnica prvi put službeno zavijorila za ustoličenje bana Josipa Jelačića, Petra Berislavića, Petra Zrinskog ili Ivana Mažuranića.

Uz Ivanovu pomoć, dgovorila je Jelačić te osvojila 16.000 kuna, no dalje ipak nije išlo.

Pitanje na kojemu je prvo iskoristila džoker 'Pola-pola' glasilo je Što je kip Miloske Venere dobio u izvedbi Salvadora Dalíja? (prozori, knjige, rukavice, ladice)

Nakon džokerom prepolovljenih odgovora ostale su rukavice i ladice, ali ne i odgovor koji ju je vukao. Odlučila je stoga iskoristiti poziv džokeru. Ipak, pomoći nije bilo. Nakon odustajanja ustvrdila je kako bi se opredijelila za ladice i - bila bi u pravu.

image
Sunčana Orešić
HTV

Posljednji ovotjedni natjecatelj Velimir Tresk, učitelj biologije i kemije u osnovnoj školi u Čačincima, do zvuka sirene koja je označila kraj emisije, odgovorom na 7. pitanje osvojio je 4.000 kuna.

Znao je da je Buda (a ne Zaratustra, Isus Krist ili Muhamed) vjerski vođa koji se, prema legendi, nakon 49 dana meditacije 'probudio' u sjeni smokvina stabla. Sljedećega četvrtka sa svim džokerima u džepu Velimir nastavlja svoj pohod na milijun.

image
Velimir Tresk
HTV
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:27