'ŠIRENJE ŽANRA HORORA'

'EGZORCIZAM' OSVOJIO GRAND PRIX U BRAZILU Uspjeh gerilske produkcije Dalibora Matanića na svom prvom festivalskom gostovanju u svijetu

 

'Egzorcizam', psihološki horor Dalibora Matanića osvojio je nagradu za najbolji film na netom završenom Festivalu Internacional de Cinema Fantástico de Brasilia.

Podsjetimo, radi se o 'no budget' filmu kojeg je redatelj Matanić s 100.000 kuna snimio na lokacijama u Vodnjanu i Puli paralelno sa postavljanjem istoimene kazališne predstave u INK Pula.

U objašnjenju žirija u Brazilu stoji: "za sposobnost širenja žanra horora, psihološku napetost uz izvrsne glumačke izvedbe te dosljednu i naturalističku produkciju Grand Prix dodjeljuje se hrvatskom hororu Egzorcizam."

Ovo je prvi međunarodni festival na kojem je prikazan film Egzorcizam, a ujedno i prva nagrada.

U glavnim ulogama nastupaju Nika Ivančić, Helena Minić Matanić, Senka Bulić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić i Marko Braić.

Direktori fotografije su David Oguić i Danko Vučinović, montažer je Tomislav Pavlic, skladatelji Alen i Nenad Sinkauz, kostimografkinja Desanka Janković, make-up je radila Sanja Rivić, a obradu tona Frano Homen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:58