HOROR OD 9. STUDENOG

EKSKLUZIVNO: EGZORCIZAM Donosimo do sada neprikazani isječak iz jezivog novog filma Dalibora Matanića

 

Vožnja mračnim predjelima Istre noću, jeza, tajanstveni posli svećenika, priprema za istjerivanje sotone... Ekskluzivno donosimo do sada neprikazane kadrove iz novog filma Dalibora Matanića, prvog psihološkog hororca o egzorcizmu snimljenog u Hrvatskoj.

Film je nastao kad je u rujnu prošle godine Matanić s autorskom ekipom u Istarskom narodnom kazalištu u Puli započeo rad na predstavi koja progovara o egzorcizmu. Tada je čuo za slučaj mlade djevojke iz Vodnjana nad kojom je 6. rujna te iste godine izvršen obred egzorcizma. Slučaj je zataškan i navodno se nikada nije dogodio.

Na temelju dobivenih informacija snimljen je film Egzorcizam. U fokusu priče je mlada djevojka Maša Artuković, navodno opsjednuta sotonom, čije stanje rezultira dolaskom svećenika posrnulog u vjeri koji se sprema provesti svoj prvi obred egzorcizma, kao i psihijatrice Sofije, koja pokazuje jasnu netrpeljivost prema religiji. Slučaj zaintrigira Obiteljsku TV, konzervativnu crkvenu televiziju čija ekipa nepozvana dolazi zabilježiti obred.

U glavnim ulogama su Nika Ivančić, Helena Minić Matanić, Senka Bulić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić i Marko Braić.

'Egzorcizam' stiže u domaća kina 9. studenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:18