SNIMA SE

Eurimages financijski podupro film 'Država?' Vinka Brešana i još dvije manjinske hrvatske koprodukcije

Vinko Brešan
 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

ZAGREB - Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages podržao je 22 dugometražne europske filmske koprodukcije, među kojima i tri hrvatske - većinsku "Država?" redatelja Vinka Brešana te dvije manjinske, "Bog postoji, njeno ime je Petrunija" redateljice Teone Strugar Mitevske i "Otac" Srdana Golubovića.

Brešanov novi dugometražni igrani film "Država?" koprodukcija je Hrvatske, Srbije i Poljske, a Eurimages ju je podupro s 240 tisuća eura. Film nastaje prema scenariju Mate Matišića i u produkciji Interfilma.

"Bog postoji, njeno ime je Petrunija", koprodukcija između Makedonije, Belgije i Hrvatske, podržana je s iznosom od 224 tisuće eura.

Hrvatski koproducent filma tog filma makedonske redateljice Teone Strugar Mitevske je Spiritus movens.

Golubovićev film "Otac", inspiriran istinitim događajem, koprodukcija Srbije, Francuske, Njemačke, Hrvatske i Slovenije, podržana je s 240 tisuća eura. Uz režiju, Golubović s Ognjenom Sviličićem potpisuje i scenarij.

Eurimages je odluke o financijskoj potpori europskim filmovima donio na svojoj 148. sjednici, koja se održala od 16. do 20. listopada u Skoplju, izvijestio je u srijedu Hrvatski audiovizualni centar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:57