Nadrealizam i pop kultura

Evo zašto je ‘Atlanta‘, koju nazivaju i ‘Twin Peaksima‘ s reperima, nova najbolja serija svih vremena

U seriji pratimo živote uličnog repera Paper Boija (Brian Tyree Henry), njegova menadžera Earna (Glover), Earnove partnerice/prijateljice Vanesse (Zazie Beetz) i zajedničkog prijatelja Dariusa (Lakeith Stanfield). Zajedno čine valjda najintrigantniji, i najbolje glumljeni, udarni kvartet neke serije uopće.

 Fx Networks/Everett/Profimedia/Fx Networks/everett/profimedia
Ako vas pitaju za najbolju seriju, smijete i dalje reći i ‘The Sopranos‘ i ‘Wire‘ i ‘Twin Peaks‘. Može i ‘Game of Thrones‘ i ‘Broad City‘ i ‘Succession‘. Ali prvo ‘Atlanta‘, nemojte se blamirati.

Zanimljivo je da od 2016., kada je izašla prva sezona "Atlante", do danas, kada smo odgledali zadnju epizodu završne sezone, u periodu ogromne proliferacije TV serija, streaming kanala i panegirika o "zlatnom dobu televizije", zapravo i nije bilo dileme ako bi vas tko pitao koja je najbolja aktualna serija. Odgovor je uvijek bio "Atlanta".

"Atlanta" je autorski projekt Donalda Glovera, inače scenarista ("30 Rock"), glumca ("Community") i repera (Childish Gambino) sa širokim uvidom u funkcioniranje zabavne industrije. U ranom pitchu "Atlantu" je opisao kao "‘Twin Peaks‘ s reperima" i gotovo nijedan osvrt na seriju do sada nije mogao u potpunosti ignorirati ovu usporedbu. Dijelom zahvaljujući Lynchu, cijeli svijet već...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:38