FANTASTIC ZAGREB

Festival je otvorio švedski SF triler ‘UFO Sweden‘, a moći će se pogledati i klasici poput ‘Ptica‘ ili ‘U zmajevu gnijezdu‘

Otvaranje Fantastic Zagreb film festivala na Ljetnoj pozornici Tuskanac

 Vanesa Pandzic/Cropix
Radnja ‘UFO Sweden‘ smještena je u švedski gradić te prati mladu buntovnicu iz udomiteljske obitelji koja sumnja da njezin otac nije mrtav, već da su ga oteli ‘svemirci‘

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac otvoren je Fantastic Zagreb Film Festival. Ovogodišnje izdanje Festivala otvorio je švedski SF triler "UFO Sweden" redatelja Victora Danella. Prije projekcije publiku je pozdravio izvršni direktor festivala i selektor kratkog programa Vanja Vascarac.

image

Vanja Vascarac

Vanesa Pandzic/Cropix

Radnja filma smještena je u švedski gradić te prati Denise, mladu buntovnicu iz udomiteljske obitelji, koja sumnja da njezin otac nije mrtav, već da su ga oteli “svemirci”. Uz pomoć grupe entuzijasta koji prate neobične pojave na nebu i NLO fenomene odlučuje saznati istinu i kreće u u riskantnu avanturu, u svijet ispunjen teorijama zavjera i neobjašnjivim fenomenima. Producenti su ideju za film dobili nakon što su otkrili stvarnu organizaciju UFO Sweden, koja istražuje misteriozne fenomene i upravlja najvećom svjetskom arhivom neobjašnjivih NLO pojava, piše Fantastic Zagreb.

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Filmovi 13. Festivala podijeljeni su u nekoliko kategorija. Kategorija Thrills & Chills donosi filmove "Brod za Busan", "Kuckanje" te "Pearl", World Panorama filmove "UFO Sweden", "Možete me zvati Bill", "Dijete stroj", "Plastično nebo" te "Posljednji dječak na zemlji". Kategorija Fantastic Retro pak okuplja klasike poput "Iskupljenja u Shawshanku" s Timom Robbinsom i Morganom Freemanom iz 1994. godine, SF horora "Oni žive" Johna Carpentera iz 1988., kultnih "Ptica" Alfreda Hitchcocka iz 1963., "Ratova zvijezda: epizoda 5 - Imperij uzvraća udarac" s Harrisonom Fordom, Carrie Fisher te Markom Hamillom iz 1980. godine te "U zmajevom gnijezdu" s Bruceom Leejem iz 1973. godine. Kratki program 1 čine "Djevojka sa Saturna", "Naslijeđa", "Nema duhova", "Shake od jagode", "Smak svijeta", "Sve je to u tvojoj glavi", "TD74", "U magli" i "Zlikovac", dok se u Kratkom programu 2 nalaze "Backroom Blues", "Heartless", "Hideous", "La Antesala", "N idi gdje te ne mogu pronaći", "PLSTC", "Safe", "Somber", "Struck", "Symbiosis", "Unreel".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:19