Dislokacije

Film koji prati protagonista na Balkanu, grčkoj plaži te pustinji u Meksiku, u Annecyju

Film Dislokacije
 Havc
‘Po prvi put smo brat Milivoj i ja surežirali film kojeg predstavljamo u Annecyju‘ rekao je Veljko Popović.

Projekt "Dislokacije" Veljka i Milivoja Popovića prikazuju se u konkurenciji VR radova ovogodišnjeg, 45. Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju, koji će se održati u hibridnom obliku od 14. do 19. lipnja.
Rad braće Popović tematizira stanje straha kao vrlo aktualnu temu, gdje je dislokacija nasilni odlazak ljudi iz njihovih domova i svakodnevnih života zbog kataklizmičkih događaja.


Gledateljima nudi vizualni doživljaj osjećaja koji obuzimaju ljude kad se nađu u neželjenim ekstremnim okolnostima, a prati protagonista kroz različite lokacije od plaže na obali Grčke, pustinje na granici Meksika i Amerike do šume na Balkanu, najavljeno je iz Hrvatskog audiovizualnog centra.
Sniman je tehnikom 3D i 2D animacije te motion capture tehnologijom, u suradnji s plesačem Alenom Čelićem i koreografkinjom Nikolinom Dolfić.
"Za nas je ovo šesti put da sudjelujemo u službenoj konkurenciji Annecy film festivala, no po prvi put smo ja i brat surežirali film kojeg predstavljamo u Annecyju. To za mene čini ovaj Annecy posebnim", rekao je tim povodom Veljko Popović.
Milivoj Popović je ocijenio kako je sudjelovanje na tako prestižnom festivalu za njih i potvrda da je povjerenje koje su dobili od HAVC-a opravdano i da su sredstva i vrijeme uloženi u film rezultirali radom na kojeg možemo biti ponosni.
"Također, veselimo se biti u društvu naših kolega Marka Dješke, Sunčane Brkulj, Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona koji su također dijelom ovogodišnje edicije festivala," dodao je.


"Dislokacije" nastaju u produkciji hrvatskog Prime Render studija te koprodukciji francuske kuće Bagan Films. Producenti su Veljko Popović i Milivoj Popović, a koproducenti Patrick Hernandez i Veronique Siegel. Za distribuciju je zadužen Bonobostudio.
To je jedan od devet projekata koji će se prikazati u natjecateljskom programu VR radova 45. Annecyja, a za koji se prijavilo 75 projekata. Na prošlogodišnjem izdanju predstavljen je u sklopu programa "Preview" namijenjenog projektima u razvoju.
Osim tog ostvarenja, u natjecateljskim programima Annecyja prikazuju se i "Sve te senzacije u mom trbuhu" Marka Dješke (Natjecanje kratkometražnog filma) te "Kula" Sunčane Brkulj (Natjecanje studentskog filma).
U Natjecateljski program za namjenske filmove uvršten je i najavni spot za 30. Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb kojeg potpisuje japanska umjetnica Yoriko Mizushiri te edukativni animirani video "Zašto se ovo tijelo nije razgradilo?" Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona.


Do sada je poznato oko 200 naslova iz natjecateljskih programa kratkometražnog, studentskog, VR, TV i namjenskog filma francuskog festivala, a natjecateljski program namijenjen dugometražnim filmovima bit će objavljeni naknadno.
Osim filmskog programa održat će se Međunarodni sajam animiranog filma (MIFA), od 15. do 18. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:14