DOBITNIK JE SEDAM ZLATNIH ARENA

Film 'S One strane' redatelja Zrinka Ogreste pobjednik je 63. filmskog festivala u Puli

 Screenshot

Film 'S One strane' redatelja Zrinka Ogreste uvjerljivi je i očekivani pobjednik 63. filmskog festivala u Puli.

'S one strane' je osvojio nagradu za najbolji film, te ukupno sedam Zlatnih arena uključujući i one u najprestižnijim kategorijama - za režiju, scenarij (Mate Matišić), te obje glavne uloge (Ksenija Marinković i Lazar Ristovski). Ogrestin je film također dobio i nagradu kritike Oktavijan. Komedija 'Sve najbolje' Snježane Tribuson osvojila je četiri zlatne arene- za kostimografiju, scenografiju, specijalne efekte, te za sporednu mušku ulogu za Gorana Navojeca. Nagradu za sporednu žensku ulogu dobila je debitantica Tena Nemet Brankov za film 'Trampolin'. Prvi put u povijesti Pule, nagradu za kameru dobila je snimateljica - Tamara Cesarec za film 'Narodni heroj Ljiljan Vidić'.

U konkurenciji manjinskih koprodukcija, nagradu za najbolji film dobila je 'Dobra žena' Mirjane Karanović, nagradu za režiju u istoj je konkurenciji dobio islandski film 'Vrapci' Runara Runarssona, a za najbolju ulogu pulski glumac Vedran Živolić za ulogu u makedonskog filmu 'Lazar' Svetozara Ristovskog.

Isti film 'Lazar' - osvojio je i nagradu publike. U oba inozemna programa- onom stranih filmova i programu 'Susjedi i prijatelji' – nagrađen je isti film, 'Nelegitimno' Rumunja Adriana Sitarua. Nagradu Breza za najboljeg debitanta dobila je operna pjevasčica Renata Pokupić za ulogu u filmu 'Sve najbolje'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:47