NAJVEĆI FILMSKI DOGAĐAJ U REGIJI

Film 'U procvatu' dobio glavnu nagradu na Sarajevo Film Festivalu

Svečanom dodjelom nagrada u Narodnom pozorištu u Sarajevu danas je zavšio 19. Sarajevo film festival. Nagrada za najbolji film pripala je debitantskom ostvarenju redateljskog dvojca iz Gruzije, Nani Ekvtimishvili i Simonu Großu za film "U procvatu", a glavnim glumicama u ovom filmu Liki Babluani i Mariam Bokeria dodjeljene su nagrade za najbolje ženske uloge.

Najboljim glumcem proglašen je srpski glumac Bogdan Diklić za ulogu Slavka u filmu redatelja Bobe Jelčića Obrana i zaštita koji je u Sarajevu nagrađen s specijalnom nagradom žirija. Autrijski film Sickfuckpeople redatelja Jurija Rechiskyja dobio je nagradu za najbolji dokumentarni film 19. Sarajevo film festivala, a "Shadow of a cloud" rumunjskog redatelja Radu Jude proglašen je najboljim kratkim filmom.

Human rights nagrada otišla je u ruke hrvatskog redatelja Arsena Oremovića za dokumentarni film " U braku sa Švicarcem", televizijska kuća Al Jazeera Balkans nagradila je grčki film "Čistači" reditelja Konstantinosa Georgousisa. Posebna nagrada žirija dokumentarnog filma dodjeljena je filmu "Jugoslavija - kako je idologija pokretala naše grupno tijelo" redateljice Marte Popivode. Drugo počasno Srce Sarajeva ove godine, pored onog za Belu Tarra, otišlo je u ruke Robertu Olli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 18:53