OBJAVLJENI OVOGODIŠNJI LAUREATI

Film ‘Zbornica‘ dobitnik nagrade Oktavijan za najbolji dugometražni igrani film

Marina Redžepović

 Ivan Petranović (Kinorama)
Produkcijskoj tvrtki Kinorama pripao je i Oktavijan za najbolju manjinsku koprodukciju - za rumunjski film ‘Baksuzno bubanje ili bezumni pornić‘

'Zbornica', film scenaristice i redateljice Sonje Tarokić i producentice Ankice Jurić Tilić, najbolji je hrvatski film u prošloj godini prema glasovima članova Hrvatskog društva filmskih kritičara te dobitnik 30. Oktavijana u kategoriji dugometražnog igranog filma.

image

Stojan Matavulj

Ivan Petranović (Kinorama)

„Uz veliki interes publike, koja je uistinu puno komentirala film i pronalazila se u njegovim likovima, čime mu je odala prekrasno priznanje, iznimno mi je značajno i priznanje struke, koje smo dobili ovom nagradom. 'Zbornica' je rezultat dugotrajnog rada velikog broja ljudi, a s nagradom filmske kritike nastavljamo njeno uspješno putovanje“, rekla je Sonja Tarokić, zahvaljujući na nagradi Oktavijan.

Dugometražni prvijenac redateljice Sonje Tarokić u produkciji Kinorame, drama je o borbi pojedinke unutar hrvatskog školskog sustava. Ljetos je okrunjen s dva posebna priznanja na uglednom filmskom festivalu u Karlovym Varyma, gdje je imao svjetsku premijeru.

image

Sandra Lončarić i Igor Kovač

Ivan Petranović (Kinorama)

Kinorama je osvojila i Oktavijana za najbolju manjinsku koprodukciju za rumunjsku komediju 'Baksuzno bubanje ili bezumni pornić' redatelja Radua Judea, koja je osvojila i Zlatnog medvjeda na festivalu u Berlinu. Komediju o učiteljici u središtu seks skandala hrvatska publika upravo ima priliku gledati u kinima.

image

Sandra Lončarić, Marina Redžepović i Maja Posavec

Ivan Petranović (Kinorama)

„Jako je dobar osjećaj dobiti ovu prestižnu nagradu, a još bolji dobiti dvije“, rekla je producentica Ankica Jurić Tilić u povodu dva osvojena Oktavijana, nagrade koju Hrvatsko društvo filmskih kritičara dodjeljuje tridesetu godinu zaredom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:00