‘WOKE‘ BRILJANTIN

Filmski klasik dobiva novo ruho: Likovi pjevaju pjesmu o nadmoći bijelaca, a tu su i LGBT učenici

Cheyenne Isabel Wells, Marisa Davila, Tricia Fukuhara, Ari Notartomaso 

 Jim Ruymen/Upi/Profimedia/Jim Ruymen/upi/profimedia
Radnja serije "Grease: Rise of the Pink Ladies" bit će smještena u 1954. godinu i prethodit će radnji originalnog filma

Oliviju Newton-John i Johna Travoltu mnogi i dalje vežu uz filmski klasik "Briljantin" (Grease), čiji se glazbeni brojevi "Hopelessly Devoted To You", "You‘re The One That I Want" te "Summer Nights" i danas mogu lako čuti na radiju.

Svijet Sandy (Newton-John) i Dannyja Zuke (Travolta) osvanut će, čini se, u novoj ‘woke‘ televizijskoj verziji, piše The Daily Mail.

Novi će se "Briljantin" baviti temama poput "seksualne orijentacije, rodne ekspresije te rasnog identiteta", a voljenim melodijama pridružit će se neke nove poput one o bjelačkoj nadmoći.

Među učenicima škole Rydell High School bit će i LGBT učenici (primjerice, Cynthiju utjelovljuje Ari Notartomaso, transrodna osoba) te učenici crne boje kože.

"Svi smo produkt vremena u kojem živimo, no stvarno je nešto posebno to što možemo ispričati priču o tome kako je moglo biti tijekom pedesetih godina 20. stoljeća", kaže Notartomaso.

Radnja serije "Grease: Rise of the Pink Ladies" bit će smještena u 1954. godinu i prethodit će radnji originalnog filma, a fokusirat će se na osnivanje ženske skupine.

U središtu će biti četiri ženska glavna lika koja će se suočiti s preprekama kako bi osnovale glazbeni kvartet.

Najavljeno je da se treća epizoda bavi diskriminacijom u školi.

Priča je ispripovijedana kroz iskustva sramežljive crnkinje Hazel te latine Jane. Glazbeni broj naziva "In The Club "okuplja bogate bijelce, osnivače country kluba, koji ožive iz slike kako bi pjevali o bjelačkoj nadmoći.

"Kada si u klubu, svi si čuvamo leđa. Ako nisi Židov, azijat, crnac ili tamnije boje kože, single žena ili gej...", navodno je dio teksta pjesme.

Nove ‘Pink Ladies‘ su multikulturalne. Jane je dijelom Portorikanka, Olivia ima meksičke, a Nancy japanske pretke, a Cynthia je queer i nebinarna.

Dosadašnje kritike nisu obećavajuće. "Ovo je prequel koji nitko nije tražio", mišljenja je The Guardian.

"Iako je svaka epizoda ispunjena likovima, lošim glazbenim brojevima te nezanimljivim dijalogom, seriji iza prenaglašenog stila dramatično nedostaje sadržaja", smatra LA Today.

"Pjesme nisu pamtljive, čudne su i nisu tematski povezane s pričom. Mladi plesači su dobri u svome poslu, no scena i koreografija su suviše kaotične da bi se tijekom gledanja tog zbunjujućeg spektakla mogli fokusirati".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:41