PRIVREMENI SPAS

FILMSKI PREOKRET U SLUČAJU KINA EUROPA! Boris T. Matić: 'Ovo je nevjerojatno... Upravo je stigla odluka suda da za sad ipak ostajemo u kinu!'

Na fotografiji: Boris Matić
 Damjan Tadić / CROPIX
 

"Ovo je nevjerojatno ... Upravo je stigla odluka Trgovačkog suda da za sad ipak ostajemo u kinu dok ročište ne završi...", objavio je danas na Facebooku Boris T. Matić, direktor Uprave Umjetničke organizacije Zagreb Film Festival.

Tako je došlo do dramatičnog, upravo filmskog obrata u razvoju događaja oko kina Europa.

Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival, koja vodi program kina Europa danas je trebala predati ključeve kina Gradu Zagrebu, a jučer navečer priređena je filmska projekcija kojom su se željeli pozraviti s vjernom publikom.

U odluci Trgovačkog suda, koju su danas dobili, stoji da su u roku podnijeli zahtjev na koji je Grad Zagreb bio dužan odgovoriti najkasnije 90 dana prije isteka roka na koji je Ugovor sklopljen, dakle do 1. ožujka ove godine, odnosno do 28. veljače.

"Stoga je dopis grada od 28. ožujka dan izvan propisanog zakonskog roka od 90 dana prije isteka roka na koji je Ugovor sklopljen, a pored toga on uopće nije dan u onom obliku kojeg Zakon propisuje", navodi Sud objašnjavajući da je u dopisu "trebalo biti izrijekom napisano da Grad Zagreb neće tužiteljima ponuditi sklapanje novog Ugovora o zakupu, a ne da se umjesto toga postavlja zahtjev tužiteljima da predaju objekt u posjed Grada".

Trgovački sud donio je privremenu mjeru jer je, kako stoji u obrazloženju, potrebno "provjeriti je li ovakvo potpuno odbijanje sklapanja novog Ugovora, makar i na kraći rok, doista nužno i svrsishodno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:36