Nižu se uspjesi

Filmu ‘Sigurno mjesto‘, hrvatskom kandidatu za Oscara, važno međunarodno priznanje

Prizor iz filma ‘Sigurno mjesto‘

 HAVC
Debitantski film splitskog režisera nagrađen je glavnom nagradom na 32. filmskom festivalu u njemačkom gradu Cottbusu

Film "Sigurno mjesto" redatelja Jurja Lerotića osvojio je još jedno značajno međunarodno priznanje. Debitantski film splitskog režisera nagrađen je glavnom nagradom na 32. filmskom festivalu u njemačkom gradu Cottbusu.

Taj festival koji se održava u istočno-njemačkom industrijskom gradu specijaliziran je za filmove iz istočnoeuropskih zemalja. Nije riječ o A festivalu, ali selekcija Cottbusa svejedno je na cijeni jer programeri dobro biraju kvalitetne filmove s drugih festivala.

Nagradu za najbolju režiju na festivalu u Cottbusu osvojio je poljski film "Kruh i sol" režisera Damiana Kocura, a nagradu za najbolju ulogu rumunjski glumac Iulian Postelnicu za film "Potrebit čovjek".

image

Lana Matić, Juraj Leroticć Selma Mehadžić

Vanesa Pandzic/Cropix

Nagrada u Cottbusu treće je priznanje "Sigurnom mjestu" od premijere tog filma u kolovozu. Na festivalu u locarnu Lerotić je nagrađen za najboljeg debitanta i za najbolju mušku ulogu, a u Sarajevu je film nagrađen nagradom za najbolji film i najbolju mušku ulogu (Goran Marković). Film"Sigurno mjesto" trenutno igra u hrvatskim kinima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:54