NOVO PRIZNANJE

Filmu ‘Zbornica‘ nagrada ‘Najbolji debi‘ na međunarodnom filmskom festivalu FEST

Premijera filma ”Zbornica”, Marina Redžepović, Stojan Matavulj, Sandra Lončarić

 Goran Mehkek/Cropix
Debitantski film Tarokić nedavno je osvojio nagradu "Oktavijana" koju dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara

Film "Zbornica" scenaristice i redateljice Sonje Tarokić te producentice Ankice Jurić Tilić osvojio je nagradu "Najbolji debi" na međunarodnom filmskom festivalu FEST koji se održao od 25. veljače do 6. ožujka u Beogradu.

"Silno mi je drago da smo uopće pozvani na FEST, na festival s ogromnom tradicijom, i to je cijeloj filmskoj ekipi puno značilo. Ogromno hvala za ovu prekrasnu nagradu, jako sam iznenađena", rekla je redateljica Sonja Tarokić u video poruci emitiranoj na večerašnjem svečanom zatvaranju jubilarnog 50. FEST-a održanog u beogradskoj Kombank dvorani.

"Zbornica" je bila u konkurenciji među 20 filmova u glavnom natjecateljskom programu, a projekciji održanoj ranije ovoga tjedna prisustvovale su redateljica Sonja Tarokić i glavna glumica Marina Redžepović.

Debitantski film Tarokić nedavno je osvojio nagradu "Oktavijana" koju dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara. "Zbornica" je dobitnik i dvaju posebnih priznanja žirija na uglednom filmskom festivalu u Karlovym Varyma i na Zagreb film festivalu.

Film je nastao u produkciji zagrebačke Kinorame kao drama o borbi pojedinke unutar hrvatskog školskog sustava.

Uz Marinu Redžepović koja glumi novu pedagogicu Anamariju, glumački ansambl čine i Nives Ivanković u ulozi Vedrane, ravnateljice škole čvrste ruke, Stojan Matavulj koji glumi problematičnog profesora povijesti te Maja Posavec, Sandra Lončarić, Daria Lorenci Flatz, Barbara Nola, Filip Juričić, Igor Kovač, Frano Mašković i mnogi drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:31