PEAKY BLINDERS

Finalna sezona serije o Tommyju Shelbyju na Netflixu; očekuje se i film

Cillian Murphy i Paul Anderson, šesta sezona serije 'Peaky Blinders'

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia
Iako se vjerojatno radi o finalnoj sezoni serije, Tommy još nije spreman otići u povijest. Život mafijaške obitelji seli se na filmsko platno

Omiljena povijesna kriminalistička drama "Peaky Blinders" i njena najsjajnija zvijezda Tommy Shelby (Cillian Murphy) vraćaju se na Netflix. Nakon što je saga tijekom dvije pandemijske godine stavljena na pauzu, kreatori popularne mafijaške serije gledateljima su priredili nova uzbuđenja u šestoj sezoni na Netflixu, za koju se pretpostavlja da bi mogla biti i posljednja.

Fikcionalna banda koja je djelomično temeljena na istoimenoj birminghamskoj bandi koja je djelovala između 1880-ih i 1910-ih u šestoj nas sezoni transportira u predratno vrijeme.

Tvorac serije Steven Knight u intervjuu za NME otkrio je da će se radnja nove sezone odvijati 1934. godine:

"...stvari se pogoršavaju, napetost raste, a Tommy se nalazi usred toga. Nova sezona istražuje tridesete godine prošlog stoljeća i nestajanje nekih stvari."

I dok Oswald (Sam Claflin) i dalje vreba i predstavlja prijetnju Tommyju, a fašisti postaju ozbiljni igrači, Tommy se mora nositi, kako sa svojim unutarnjim demonima, tako i s obiteljskim problemima uzrokovanim smrću Tommyjeve tetke i Michaelove majke Elizabeth, to jest, Polly, za koju potonji krivi Tommyja (glumica Helen McCrory koja je utjelovila Polly preminula je od raka dojke u 53. godini života), piše The Review Geek.

Iako se vjerojatno radi o finalnoj sezoni serije, Tommy još nije spreman otići u povijest, piše Decider. Epski život irske, katoličke mafijaške obitelji seli se na filmsko platno.

No prije filmske avanture nove epizode šeste sezone označuju povratak poznatih lica poput Arthura Shelbyja (Paul Anderson), Finna Shelbyja (Harry Kirton), Lizzie Shelby (Natasha O'Keefe) te slavnih holivudskih imena poput Anyae Taylor Joy (The Northman, The Queen Gambit), Sama Claflina (Me Before You, Love Rosie) te Toma Hardyja (Venom, The Dark Knight Rrises, Inception).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:38