TELEVIZIJSKA POSLA

FOTO, VIDEO: Trijumf serija 'Mad Men' i 'Modern Family' na nagradama Emmy

Bryan Cranston ('Breaking Bad') Kyra Sedgwick ( The Closer') proglašeni su najboljim glumcima u dramskim serijama

LOS ANGELES - 'Momci s Madisona' ('Mad Men') i humoristična serija 'Modern Family' obilježili su noćašnju dodjelu Emmyja, američkih nagrada za TV produkciju.

- Jako smo zahvalni našim obožavateljima, a posebno smo sretni što ste nas pustili u svoje obitelji - rekao je izvršni producent 'Modern Family' Steven Levitan nakon što je njegova serija uzela prvi Emmy za najbolju humorističnu seriju, ali i za najboljeg glumca Erica Stonestreeta te najbolji scenarij.

Inače, serija 'Modern Family' u kojoj se opisuje svakodnevni život tri američke obitelji noćašnjim je trijumfom prekinula dugu vladavinu serije '30 Rock' ('Televizijska posla').

'Momci s Madisona' trijumfirali su treći uzastopni put u kategoriji najbolje dramske serije. Glazbena humoristična serija 'Glee' koja je imala ukupno najviše nominacija, u konačnici je uzela nagradu za najbolju glumicu ( Jane Lynch) te Emmyja za režiju ( Ryan Murphy).

Uloga dilera u 'Breaking Bad' donijela je Bryanu Cranstonu (otac u 'Malcolmu u sredini') nagradu za najboljeg glumca u dramskoj seriji, dok je istu nagradu u ženskoj konkurenciji zaslužila Kyra Sedgwick za interpretaciju zamjenice šefa policije u 'The Closer'.

Archie Panjabi ('The Good Wife') osvojila je nagradu za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji, dok su Eddie Falco ('Nurse Jackie'), koju pamtimo po ulozi u popularnoj seriji 'The Sopranos' (dobila tri Emmyja) i Jim Parsons ('The Big Bang Theory') proglašeni najboljim glumcima u humorističnim serijama.

Parsons je tako nagradom za ulogu smušenog mladog znanstvenika prekinuo dvogodišnji niz Aleca Baldwina ('30 Rock') te iznenadio velike favorite poput Tonyja Shalhouba ('Monk) i Stevea Carella ('The Office').

Najbolja miniserija ratni je spektakl Toma Hanksa i Stevena Spielberga ('The Pacific'), dok je Emmyja uzeo i show Jona Stewarta.

Film HBO-a 'Temple Grandin', o životu autistične žene koja postaje znanstvenica, osvojio je pet nagrada među kojima onu za najbolji televizijski film.

Al Pacino proglašen je najboljim glumcem u televizijskom filmu za briljantan portret zagovornika prava na eutanaziju Jacka Kevorkiana u "You Don't Know Jack".

Akademija televizijskih znanosti i umjetnosti nagradila je i glumca Georgea Clooneyja (proslavljena u seriji "Hitna služba") za humanitarni rad.

Dobitnici nagrada Emmy:

- sporedna uloga (komedija) Eric Stonestreet, «Modern Family,» ABC.

- scenarij (komedija) : Steven Levitan, Christopher Lloyd, «Modern Family,» ABC.

- sporedna uloga (komedija): Jane Lynch, «Glee,» Fox.

- režija (komedija): Ryan Murphy, «Glee,» Fox.

- glavna muška uloga (komedija): Jim Parsons, «The Big Bang Theory,» CBS.

- glavna ženska uloga (komedija): Edie Falco, «Nurse Jackie,» Showtime.

- najbolji reality: «Top Chef,» Bravo.

- scenarij (drama): Matthew Weiner i Erin Levy, «Mad Men,» AMC.

- sporedna uloga (drama): Aaron Paul, «Breaking Bad,» AMC.

- sporedna ženska uloga (drama): Archie Panjabi, «The Good Wife,» CBS.

- glavna muška uloga (drama): Bryan Cranston, «Breaking Bad,» AMC.

- režija (drama): Steve Shill, «Dexter,» Showtime.

- glavna ženska uloga (drama): Kyra Sedgwick, «The Closer,» TNT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:21