KRAJ

FOTO: ZAVRŠILO SNIMANJE DUBROVAČKIH SCENA 'ROBIN HOODA' Sve je kulminaralo spektakularnom scenom paljenja sela, produkcija oduševljena gradom

 Nikša Duper / CROPIX

Scenom paljenja sela u Posatu u Dubrovniku je u ponedjeljak završeno snimanje 'dubrovačkih scena' filma ''Robin Hood: Origins'', a filmska ekipa već u utorak seli u Istru, a potom u Mađarsku gdje će se snimati do sredine svibnja.

Menadžer za lokacije tvrtke “Pakt media” Dean Tošović rekao je kako je scena paljenja izvedena specijalnim efektima te kako drvena građana nije zapravo zapaljena, a dodao je i kako su glumci, ali i produkcija bili oduševljeni Dubrovnikom.

'Snimalo se ukupno 12 dana, a bilo je angažirano oko 700 statista. U Dubrovnik je došlo 650 članova filmske ekipe, a snimali smo na Stradunu, u Posatu, na tvrđavi Bokar itd. Glumci, ali i produkcija oduševljena je gradom', rekao je Tošović.

Nije mogao odgovoriti na pitanje koliko je novca ukupno potrošeno u Dubrovniku.

'Znam da su bila tri hotela puna, a ekipa sada seli u Istru. Snimanje se završava u Mađarskoj do sredine petog mjeseca', dodao je.

Snimanje filma 'Robin Hood: Origins' u kojem glavne uloge tumače Taron Egerton, Jamie Foxx i Jamie Dornan počelo je 20. veljače, a režiser je Otto Bathurst. Izvršni producent je E. Bennett Walsh, a među ostalim, film producira i Leonardo DiCaprio.

Ukupni budžet za ovaj film je 90 milijuna dolara, a dodatnih 100 milijuna uložit će se u njegovu promociju.

Uoči početka snimanja redatelj filma Otto Bathurst izjavio je na konferenciji za novinare u Dubrovniku, kojoj su nazočili i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministar turizma Gari Cappelli, da je prije 'otkrića Dubrovnika' proveo tri mjeseca u Engleskoj bezuspješno tražeći grad koji bi mogao utjeloviti srednjovjekovni Nottingham.

Prema navodima iz produkcije, preostale filmske kulise trebale bi se ukloniti s dubrovačkih javnih površina do kraja ovog tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2022 21:05