USUSRET NOMINACIJAMA

Frances McDormand osvojila nagradu SAG za 'Tri reklamna panoa' - film koji se svrstao među favorite za Oscara

 YouTube
 

LOS ANGELES - Film “Tri reklamna panoa na prilazu Ebbingu, Missouri”, drama Irca Martina McDonagha, dobio je u nedjelju glavnu nagradu SAG, koja se smatra barometrom za nadolazeće Oscare.

Taj film svrstao se tako među favorite za Oscare, uz fantastičnu melodramu “Oblik vode” (Shape of Water) meksičkog redatelja Guillerma Del Tora.

Frances McDormand, glavna glumica u "Tri reklamna panoa", gorkoj drami o majci koja unajmljuje panoe kako bi na njima prosvjedovala protiv sporosti istrage o smrti njezine kćeri, dobila je nagradu SAG za najbolju glavnu glumicu.

McDormand je tako je glavna kandidatkinja za Oscara u toj kategoriji, isto kao i Gary Oldman među glumcima. Taj 59-ogodišnji Britanac dobio je SAG za ulogu Winstona Churchilla u filmu "Prijelomni čas".

SAG je nagrada američkog odruženja filmskih i televizijskih glumaca i smatra se barometrom za Oscare za koje će nominacije biti objavljene u utorak.

Nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu dobio je Sam Rockwell za "Tri reklamna panoa" a za najbolju sporednu žensku ulogu Allisom Janney za ulogu zahtjevne majke u filmu "Ja, Tonya" o klizačici Tonyi Harding.

Dodjelu nagrada obilježile su žene i njihove priče o seksualnom uznemiravanju koje su zatresle Hollywood.

Optužbe za seksualno uznemiravanje natjerale su desetke moćnika u Hollywoodu da odstupe, dio je dobio otkaz a dio je morao prepustiti svoje mjesto u nekim projektima.

Žene, među kojima brojne velike glumice, prekinule su šutnju kroz pokret #MeToo na društvenim mrežama i kampanju Time's Up za pravnu pomoć žrtvama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2022 21:26