FILSMKI SPEKTAKL

‘Gladijator‘ u pulskoj Areni: ‘Prvi put je prikazan na jedinom mjestu koje ga istinski zaslužuje‘

Russell Crowe u Gladijatoru

 Kpa Publicity/United Archives/Profimedia/Kpa Publicity/United Archives/Profimedia
U Puli ga je predstavio Scott Millan koji je upravo za rad na tom filmu osvojio Oscara za zvuk

Jedan od najvećih filmskih povijesnih spektakala "Gladijator" Ridleyja Scotta prikazan je u nedjelju navečer u pulskom amfiteatru.

Ovaj filmski hit čija se priča događa u vrijeme Rimskog carstva je 2000. godine osvojio pet Oscara, uključujući i onaj za najbolji film, a u Puli ga je predstavio Scott Millan koji je upravo za rad na tom filmu osvojio Oscara za zvuk. Jedan od čak četiri u njegovoj kolekciji.

Millan je u pulskoj Areni primio i nagradu za životno djelo Crystal Pine Awards, koju su mu uručili organizatori Međunarodnog festivala filmske glazbe i zvuka koji se već godinama održava u Puli te su svoj deseti rođendan obilježili projekcijom ovog klasika s Russelom Croweom u glavnoj ulozi.

image

Scott Millan

Dusko Marušić/Cropix
image

Scott Millan

Dusko Marušić/Cropix
image

Prepuna Arena gledatelja na filmu Gladijator

Dusko Marušić/Cropix

"Uistinu velika stvar za filmsku scenu čitave regije, pogotovo s obzirom na činjenicu da nikad prije u Hrvatsku nije službeno došla osoba s ovako velikim brojem priznanja", naveli su organizatori.

Inače, film "Gladijator", kako navode organizatori, prvi put je prikazan na jedinom mjestu koje ga istinski zaslužuje, a to je pulska Arena, jedan od najvećih i najbolje očuvanih svjetskih amfiteatara.

Festival su osnovali i godinama ga uspješno vode Ozren K. Glaser, Željko Glaser i Marijana Knezoci, a desetogodišnjicu festivala obilježit će i programima u Samoboru i Parizu.

image

Prepuna Arena gledatelja na filmu Gladijator

Dusko Marušić/Cropix
image

Russell Crowe u Gladijatoru

Ifa Film/United Archives/Profimedia/Ifa Film/United Archives/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2023 12:11