‘Phoenix Rising‘ na HBO Max

Gledali smo dokumentarac u kojemu Evan Rachel Wood optužuje Marilyna Mansona. Priča je jednostrana, no...

”Phoenix Rising”

 "phoenix Rising"/
Dokumentarac prikazuje rano djetinjstvo poznate glumice i uvodi nas u početke njihove veze te daje uvid iz prve ruke u razvoj tog problematičnog odnosa.

Nakon što je svijet nakratko zaustavilo suđenje Johnnyja Deppa i Amber Heard, bližimo se ulasku još jednog slavnog para u sudnicu - glumice Evan Rachel Wood i glazbenika Marilyna Mansona.

Na streaming platformi HBO Max, u dvije epizode dokumentarca "Phoenix Rising", pratimo istinitu priču o glumici i aktivistici Evan Rachel Wood, koja je preživjela obiteljsko nasilje, kako se sprema prvi put javno imenovati svog zlostavljača, ujedno i višegodišnjeg partnera kojeg se često povezivalo s brojnim kontroverzijama u njegovoj tri desetljeća dugoj i bogatoj karijeri. Dokumentarac prikazuje rano djetinjstvo poznate glumice i uvodi nas u početke njihove veze te daje uvid iz prve ruke u razvoj tog problematičnog odnosa.

Uz pomoć aktivistice i umjetnice Illme Gore i brojnih Mansonovih suradnika, bivših kolega iz benda te bivših partnera, Wood ne čini dobro samo za sebe nego potkrijepljena raznim psihološkim terminima i analizama nastoji napraviti što više za sve žrtve nasilja koje su prolazile kroz isti "scenarij" kao i ona. Iako je dokumentarac fokusiran samo na njezinu stranu priče, bez sugovornika koji bi eventualno obranili Mansona, govori o poučnoj i na trenutke teško probavljivoj priči o preživljavanju te šalje osnažujuću poruku o prekidanju kruga zlostavljanja, a dotiče se čak i promjene zakonodavnog sustava, otkuda dokumentarcu i naslov. Dok će neki optužiti ovaj minidokumentarac za pretjerano kritiziranje i pokušaj "otkazivanja" slavnoga glazbenika, Wood priznaje svoje pogreške i koristi HBO-ovu platformu da se osvijestimo što se događa oko nas, bili naši zlostavljači javne osobe s milijunima poklonika ili privatne osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 11:32