VELIKI POVRATAK

Glumac Ke Huy Quan: ‘Izgubio sam čak i zdravstveno osiguranje, a onda je ‘Sve u isto vrijeme‘ stigao u kina...‘

Ke Huy Quan

 Frederic J. Brown/Afp
Američki glumac vijetnamskog porijekla još kao dječak je zakoračio u filmsku industriju te ga se i danas pamti kao preslatkog dječaka iz hitova "Indiana Jones i ukleti hram" i "The Goonies"

Američki glumac vijetnamskog porijekla Ke Huy Quan otkrio je koliko je film "Sve u isto vrijeme" (Everything Everywhere All At Once) nevjerojatno utjecao ne samo na njegovu karijeru, već i život. Od izlaska filma nominiranog za nagradu Oscar, 51-godišnji Quan doživio je svoj veliki holivudski povratak. Još kao dječak zakoračio je u filmsku industriju te ga se i danas pamti kao preslatkog dječaka iz hitova "Indiana Jones i ukleti hram" i "The Goonies". Međutim prije početka prikazivanja "Sve u isto vrijeme" u kinima u ožujku 2022., koje je zbog Covida odgođeno dvije godine, Quan se žalio da ga nitko neće angažirati.

Tijekom nedavnog pojavljivanja u The Late Late Showu s Jamesom Cordenom, Quan je objasnio da je nakon snimanja filma bio na audiciji za nekoliko uloga, ali nije mogao dobiti niti jedan posao.

"Postao sam silno nervozan 2021. jer mi je prijetio gubitak zdravstvenog osiguranja. Nazvao svog agenta i rekao mu: Možete li mi molim vas, donijeti nešto? Nije važno što, samo mi treba jedan posao da ispunim minimalne uvjete kako bih se sljedeće godine mogao kvalificirati za zdravstveno osiguranje.", ispričao je Quan dodajući kako je naravno, 2021. došla i prošla, a on izgubio zdravstveno osiguranje.

"Nazvao sam producenta koji je vidio kako je ispao "Sve u isto vrijeme", a ja tada još niti jednu scenu i pitao ga može li mi reći samo jednu stvar - jesam li dobar u filmu?", ispričao je. Kada ga je producent upitao zašto postavlja tako glupo pitanje, glumac je uzvratio zato jer ga nitko ne želi angažirati.

"Na to mi je rekao da budem strpljiv i samo čekam. I naravno, kada je film izašao u ožujku prošle godine, moj život se promijenio."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:13