ŽIVOTNA BORBA

Glumačka ikona nakon moždanog udara prikovana je za kolica, a njegova zadnja fotografija slama srce

Tim Curry

 Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/ipa/ipa/profimedia
Obitelj i prijatelji navodno su godinu dana tajili Curryjev moždani udar, no na kraju je informacija procurila

Neosporna legenda filma i kazališta Tim Curry, zvijezda filmova Rocky Horror Picture Show i Ono (It), vjerojatno će ući u povijest kao jedan od najvećih glumaca u povijesti.

Njegov talent i radna etika osigurali su glumcu rođenom 19. travnja 1946. godine u Velikoj Britaniji da ostane konkurentan u showbiznisu desetljećima. Međutim, prije 10 godina dogodila se tragedija koja je Timu Curryju promijenila život. Doživio je moždani udar, koji je srećom preživio, ali je ostavio posljedice na njegovo zdravlje.

Nedavno je u svom domu proslavio 77. rođendan u Los Angelesu, gdje živi mirnim životom daleko od svjetla reflektora. Prikovan je za invalidska kolica do kraja života, a još uvijek ide na fizikalne i govorne terapije.

Obitelj i prijatelji navodno su godinu dana tajili Curryjev moždani udar, no na kraju je informacija procurila u javnost preko Daily Maila.

Iako više ne glumi, Curry se povremeno pojavljuje u javnosti na obilježavanju obljetnica ili gostuje u videopozivima s obožavateljima.

Osim glumačke, svojedobno je izgradio i pjevačku karijeru. Izdao je nekoliko studijskih albuma i išao na turneje, no nije ostvario osobit komercijalni uspjeh.

Glumio je Pennywisea u hororcu ‘It‘, filmskoj adaptaciji mjuzikla ‘Annie‘, ‘Sam u kući 2‘, te ostvario brojne televizijske uloge u serijama, a nebrojeno puta je bio nominiran za glumačke nagrade. Osvojio je tri Tonyja i dvije Laurence Olivier nagrade za zapažena ostvarenja na kazališnim daskama.

image

Tim Curry u invalidskim kolicima

Omega Level/mega/The Mega Agency/Profimedia/Omega Level/mega/the Mega Agency/profimedia
image

Tim Curry

Topfoto/Topfoto/Profimedia/Topfoto/topfoto/profimedia
image

Tim Curry

Jan KarÁsek/Mfdnes + Ln/Profimedia/Jan KarÁsek/mfdnes + Ln/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 19:07