GDJE IM JE BILA PAMET?

GLUMCI KOJI SU ODBILI POZNATE ULOGE Nekima priča nije bila jasna, drugi se nisu htjeli ponavljati, a neki nisu mogli zbog rasporeda

Julia Roberts, Mark Wahlberg, Emma Watson, Nicolas Cage
 REUTERS

Hollywood je prepun priča o glumačkim podjelama koje su se iz jednog ili drugog razloga izjalovile. Javnost rijetko kada dozna tko je konkurirao za koju ulogu jer se takve informacije strogo čuvaju. No, neke se promjene u glumačkim podjelama ipak doznaju ili postanu javne pa ljubitelji filma mogu samo zamišljati kako bi njihov omiljeni film izgledao s nekim drugim u glavnoj ulozi.

BBC donosi 10 situacija u kojima su glumci odbili legendarne uloge:

Cast member John Lithgow gestures at the panel for the NBC television series
Mario Anzuoni / REUTERS
John Lithgow

  • John Lithgow - Joker (Batman, 1989)

Glumca koji je nedavno utjelovio Winstona Churchilla u Netflixovoj seriji 'Kruna' Hollywood je dva puta htio vidjeti u ulozi Batmanovog najljućeg suparnika Jokera. Redatelji Joe Dante i Tim Burton pokušali su dobiti danas 71-godišnjaka da igra Jokera, no on ih je oba puta odbio.

'Moja najgora audicija svih vremena bila za Batmana Tima Burtona', otkrio je Lithgow uoči ovogodišnje dodjele nagrada Tony u New Yorku. 'Pokušao sam ga uvjeriti da ta uloga nije za mene i uspio sam.'

Jokera je u Burtonovom Batmanu na kraju odglumio Jack Nicholson i zaradio 100 milijuna dolara zbog sudjelovanja u podjeli profita filma.

Cast member Emma Watson poses at the premiere of
Mario Anzuoni / REUTERS
Emma Watson

  • Emma Watson - Mia (La La Land)

Emma Stone je možda osvojila Oscara za svoju ulogu u mjuziklu La La Land, međutim jedna je druga Emma originalno trebala glumiti Miju u filmu redatelja Damiena Chazellea.

'U jednom su trenutku u filmu trebali glumiti Miles Teller i Emma Watson, no ta se podjela nije održala', rekao je Chazelle.

'U Hollywoodu se događa da se imena vežu uz projekte u vrlo ranoj fazi kako bi se stvorio interes za film. Problem je što se to nekada dogodi prije nego što se išta službeno dogovori', dodala je Watson.

Actor Mark Wahlberg arrives at the 8th Annual Governors Awards in Los Angeles, California, U.S., November 12, 2016.  REUTERS/Mario Anzuoni - RTX2TE62
Mario Anzuoni / REUTERS
Mark Wahlberg

  • Mark Wahlberg - Jack Twist (Planina Brokeback)

Čovjek bi pomislio da bi Wahlberg nakon 'Kralja pornića' pristao na sve, međutim scenarij filma 'Planine Brokeback' ga je malo užasnuo kada ga je prvi puta pročitao.

'Bio je jako eksplicitan, u detalje opisan', rekao je Wahlberg nakon čitanja. 'Rekao sam Angu Leeju, 'Sviđaš mi se, talentiran si, ako želiš još malo popričati o scenariju...'. Hvala bogu, nije htio pričati.'

Jake Gyllenhaal je na kraju dobio ulogu i za svoj je rad nagrađen s BAFTA-om.

Actor Sean Connery signs autographs for fans on arrival for the Edinburgh International Film Festival opening night showing of the animated movie 'The Illusionist' at the Festival Theatre in Edinburgh, Scotland June 16, 2010. REUTERS/David Moir (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT) - RTR2F9DS
David Moir / REUTERS
Sean Connery

  • Sean Connery - Gandalf (Gospodar prstenova)

Poznati škotski glumac je nakon čitanja knjige i scenarije rekao da priču smještenu u Međuzemlje jednostavno ne razumije.

Navodno mu nije bila ništa jasnija ni kada je poslije pogledao film.

'Filmovi bi bili puno drukčiji da je Sean Connery u njima glumio', rekao je Ian McKellen, glumac koji je najzad utjelovio Gandalfa. 'Za početak, Gandalf bi bio Škot!'

Actress Christina Applegate arrives at the 19th annual Critics' Choice Movie Awards in Santa Monica, California January 16, 2014.    REUTERS/Kevork Djansezian (UNITED STATES  - Tags: ENTERTAINMENT)  (CRITICSCHOICE-ARRIVALS) - RTX17HD2
Kevork Djansezian / REUTERS
Christina Applegate

  • Christina Applegate - Elle Woods (Plavuša s Harvarda)

S obzirom na to koliko je bila savršena u ulozi Elle Woods, teško je zamisliti da Reese Witherspoon nije bila prvi odabir za ulogu poznate plavuše.

Naime, cijeli je niz glumica bio u užem izboru za ulogu, a jedna od njih koja je za ulogu konkurirala bila je Christina Applegate (Bračne vode).

'Bojala sam se ponavljanja jer sam slične uloge igrala već', otkrila je 2015. godine Applegate. 'Nije mi to bilo baš pametno, zar ne?'

Actor John Travolta arrives at the 87th Academy Awards in Hollywood, California February 22, 2015.    REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES  - Tags: ENTERTAINMENT)   (OSCARS-ARRIVALS)

 - RTR4QOFJ
Mario Anzuoni / REUTERS
John Travolta

  • John Travolta - Forrest Gump (Forrest Gump)

Malo ljudi zna je da je legendarni John Travolta glumio Forresta Gumpa, ulogu koju je maestralno odigrao Tom Hanks.

Travolti je navodno uloga ponuđena, no on ju je odbio te je odlučio umjesto Forresta Gump snimiti Pakleni šund. Reklo bi se da Travolta ne može puno žaliti jer je ipak glumio u jednom od najboljih filmova svih vremena.

Doduše, na dodjeli Oscara 1995. godine Forrest Gump je slavio ispred Pulp Fictiona u kategoriji najboljeg filma.

GQ Man of the Year Warren Beatty poses at the GQ Men of the Year Party in West Hollywood, California, December 8, 2016. REUTERS/Danny Moloshok - RTSVBZ6
Danny Moloshok / REUTERS
Warren Beatty

  • Warren Beatty - Bill (Kill Bill)

Redatelj Quentin Tarantino je ulogu Billa iz svog diptiha Kill Bill prvo ponudio proslavljenom glumcu Warrenu Beattyju, no ovaj ju je morao odbiti zbog obiteljskih obaveza.

'Nisam želio napustiti svoju djecu', rekao je prošle godine Beatty u intervjuu za MTV-jev podcast Happy Sad Confused. 'Warren (Beatty) je bio odličan odabir i bio bi odličan u filmu', rekao je Tarantino 2004. godine.

Billa je u filmovima na kraju glumio David Carradine.

70th Cannes Film Festival - Photocall of the jury - Cannes, France. 17/05/2017. Jury member Will Smith poses. REUTERS/Jean-Paul Pelissier - RTX367YQ
Jean-Paul Pelissier / REUTERS
Will Smith

  • Will Smith - Neo (The Matrix)

Willu Smithu su zbog njegovog talenta ponuđene brojne uloge. Quentin Tarantino je htio da glumi Djanga u filmu Odbjegli Django, no princ iz Bel-Aira ga je glatko odbio. Ulogu je najzad dobio Jamie Foxx.

Smithu je ponuđena još jedna ikonička uloga - Neo iz Matrixa. 'The Matrix je bio dosta kompliciran koncept', rekao je Smith za Wired 2004. godine. 'Kada su mi ponudili projekt, nisam ga shvatio.

Smith je rekao kasnije rekao da je u to vrijeme bio nedovoljno iskusan te da ne bi ulogu napravio bolje od Keanu Reevesa.

Cast member Julia Roberts poses on the red carpet as she arrives for the screening of the film
Regis Duvignau / REUTERS
Julia Roberts

  • Julia Roberts - Viola De Lesseps (Zaljubljeni Shakespeare)

Prije nego što je ovjenčan Oscarima, Zaljubljeni Shakespeare trebao je Juliju Roberts lansirati među najveće zvijezde Hollywooda.

No, Roberts je htjela da Daniel Day-Lewis bude njezin Shakespeare, a kada je on odbio ulogu i ona se povukla iz projekta.

Umjesto Roberts i Day-Lewisa su u filmu glumili Gwyneth Paltrow i Joseph Fiennes. Paltrow je osvojila Oscara za ulogu Viole De Lesseps.

Actor Nicolas Cage poses at the UK Premiere of
Stefan Wermuth / Reuters
Nicolas Cage

  • Nicolas Cage - Randy 'The Ram' Robinson (Hrvač)

Premda je redatelj Darren Aronofsky od početka htio da Mickey Rourke glumi vremešnog hrvača, glumac je bio u nemilosti Hollywooda pa je uloga ponuđena Nicolasu Cageu.

Cage je ulogu prihvatio, ali se kasnije povukao kada je zaključio da neće moći postići adekvatni izgled. Aronofsky je najzad dobio svog glumca koji je višestruko nagrađen za ulogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 09:56