SJEĆANJE VESNE ČIPČIĆ

Glumica koja je s Đoletom glumila u popularnoj seriji: ‘Ispričat ću vam kakav je zapravo bio...‘

Vesna Čipčić, Đorđe Balašević i Olivera Balašević
 Youtube
Vesna otkriva zašto je redateljica Soja Jovanović izabrala baš Đorđa i Oliveru da zaigraju u saeriji ‘Pop Ćira i pop Spira‘

Poznata srpska glumica Vesna Čipčić prisjetila se u razgovoru za portal Nova.rs kako je upoznala Đorđa Balaševića, popularnog kantautora koji je preminuo jučer od upale pluća.

Davne 1980. godine, kada je Čipčić bila popularna zahvaljujući ulozi u jugoslavenskom filmu "Vruć vetar", Balašević ju je osobno pozvao da bude gošća na nekoliko njegovih koncerata koji su trajali mjesec dana.

Nakon dvije godine opet su surađivali. Naime, zajedno su zaigrali u seriji "Pop Ćira i pop Spira", a iz tog razdoblja Vesna Čipčić nosi divno iskustvo.

- Jedan od naših prvih susreta bio je oko 1980. godine. Nakon emitiranja filma “Vruć vetar”, Đole me zvao da budem gost na nekoliko njegovih koncerata. Znači, ja sam gotovo mjesec dana svakodnevno putovala po Vojvodini. To neko moje prvo iskustvo s njim je bilo fenomenalno. Naći se pred tako brojnom publikom na sceni je za mene bilo frapantno. Za mene je to bio potpuno novi aspekt ljudi koji su svi zajedno pjevali s Đoletom. Bila sam šokirana. Nisam mogla vjerovati da je toliko volje i da se njegove pjesme toliko znaju i pjevaju. I ja sam ga, također, jako voljela. Tada sam, međutim, prvi put bila s one druge strane, odnosno na sceni s njim. Impresivno. Mi smo sličnih godina. On je krčio svoj put, a ja svoj. Bilo je to neprocjenjivo iskustvo za mene kao mladu glumicu, prisjetila se.

Vesna otkriva zašto je redateljica Sofija Soja Jovanović izabrala baš Đorđa i njegovu suprugu Oliveru da zaigraju u ovom projektu.

- To je bilo malo iznenađujuće zato što je on bio iz neke druge priče. No, zaista je bila velika Sojina želja da baš on glumi, tako da je on dobio tu božanstvenu ulogu. Odigrao je brijača Sandora Šacu i to je učinio fenomenalno. Ne zna se je li bio zanimljiviji ispred ili iza kamere. Suradnja je bila divna. Soja je bila direktno zaljubljena u njega u glumačkom smislu. Balašević je toliko bio profesionalan, baš kakav je inače bio i kada je glazba u pitanju. Prirodno i normalno je da čovjek očekuje takvog profesionalca i u drugim vodama. Ostvario je relevantan glumački rezultat, bili bismo neiskreni kada ne bismo rekli: “Svaka čast, Đole”, rekla je Čipčić za Nova.rs.

Glumica ističe da je Balašević iza kamere bio fascinantan i originalan, baš kakav je i na sceni, te da se njegova glazba razlikuje od svake.

- Ekstremno divan čovjek, jedna bogata ličnost. Pa tko bi mogao takvu poeziju pisati, a da nije tako bogat kao što je on? Moj odgovor je nitko. Divan, zabavan, vedar, spreman na pruženu ruku… Ma, stvarno o njemu mislim sve najljepše, i dok je na sceni, i dok je izvan nje. Nažalost, mislim da će tek sada kad ga nema doći do svijesti mnogih koji to nisu shvatili za njegovog života koliko je bio velik, veličanstven i neponovljiv. Nije čudo što su ga Arsen Dedić i Mika Antić voljeli i poštivali. Sve što je radio je za pamćenje. Svaka čast! Bio je samostalni strijelac i to je nešto što njegovu glazbu izdvaja od drugih. U meni je budio onu najljepšu Vojvodinu, onu koju nosim u svom srcu jer sam došla iz Kikinde u Beograd, ispričala je Vesna Čipčić za Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:28