Cowboy Bebop

Godina je 2171., Sunčevim sustavom operiraju Kauboji, lovci na glave...

Cowboy Bebop

 Netflix
Nova verzija kultne serije je visokobudžetna i sjajno producirana, ali kritičari nisu zadovoljni


Kad se pojavio krajem devedesetih, "Cowboy Bebop" doista je promijenio stvari. Sjajni, atmosferični, pomalo melankolični space western Shinichirō Watanabea i Keika Nobumota, nakrcan jazz soundtrackom i divljim anime stilom, čitavu je tu scenu japanskih crtanih filmova otvorio Zapadu.

Kultni status do danas mu je samo rastao, i smatra se za jednu od najboljih anime serija u povijesti. No ispada da je baš ta ostavština najveći problem remakea. Na Netflixu je upravo počelo prikazivanje live action serije "Cowboy Bebop" s Johnom Choom u ulozi naslovnog junaka, i prve reakcije su - mlake. Iako se showrunner Andre Nemec i njegovi redatelji Alex Garcia Lopez i Michael Katleman silno trude prenijeti atmosferu iz animiranog originala, čini se da im to, barem u prvoj sezoni, i nije do kraja uspjelo.

Kažem prvoj, jer serija je visokobudžetna, sjajno producirana, i visokostilizirana, te će sigurno biti gledana, pa će tako sigurno biti još sezona, bez obzira na početne loše kritike. Problem je što na istom tom Netflixu imate i originalni "Cowboy Bebop", i ako vas zanima zašto je dignuta takva strka oko njega, pogledajte tih 26 epizoda. Uz original, remake je tek, dobro su primijetili strani kritičari, tek solidno odrađen nastup tribute banda.

Radnja je smještena u 2171. gdje Sunčevim sustavom operiraju lovci na glave, Kauboji, i pravdi privode kriminalce, a u fokusu je ekipa s broda Bebop, bivši kriminalac Spike Spiegel, kapetan broda Jet Black, Faye Valentine te Spikeov bivši partner, šef bande Red Dragon, koji mu je sada glavni neprijatelj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:41