NETFLIXOVA SERIJA

Građevinski poduzetnik je pred propašću zbog dugova. Na svemu pokušava profitirati beskrupulozni bankovni menadžer...

A Man In Full

 Netflix/
‘Man in Full‘ odviše je grub i karikaturalan da bi bio društvena studija, a pokušaj satire pada na činjenici da je serija lišena a ma kakvog humora. Glavinja od starta, i ne završi nigdje

Od šezdesetih do devedesetih, Tom Wolfe bio je jedan od najcjenjenijih američkih novinara. Uz novinski rad, napisao je i niz romana koje su listom ekranizirali poznati redatelji, poput Briana De Palme ili Phillipa Kaufmana. Ipak, jedan Wolfeov roman - "Man in Full" iz 1997. - ostao je neekraniziran. Sad se pojavljuje pred nama kao šestodijelna TV serija.

"Čovjek od formata" bavi se građevinskim poduzetnikom iz Atlante (Daniels) kojem je poslovni imperij pred propašću zbog dugova. Na poduzetnikovom padu pokušava profitirati beskrupulozni bankovni menadžer (Pelphrey), koji istodobno koketira s njegovom bivšom ženom (Lane). Sve to zbiva se u komično pompoznom ambijentu južnjačke više klase, između lovačkih kuća, balova i donatorskih večera.

image

Man in Full

Netflix/

Adaptacije "Man in Full" latio se David E. Kelley, iskusni TV scenarist, koji je reputaciju najviše iskovao "Malim velikim lažima" (2017.-19.). Kelley je specijalist za nešto što bi se moglo zvati prestižna buržujska TV: to su pitke, no ambiciozne mini serije sa zvjezdanom podjelom, likovima iz više klase i zapletima koji koketiraju sa žanrom. Ovaj put Kelley se pokušao otisnuti više prema satiri i groteski. Ne baš uspješno. "Man in Full" odviše je grub i karikaturalan da bi bio društvena studija, a pokušaj satire pada na činjenici da je serija lišena a ma kakvog humora. "Čovjek od formata" glavinja od starta, i ne završi nigdje.

ČOVJEK OD FORMATA (Man in Full, SAD 2024.), kreator: David E. Kelley, uloge: Jeff Daniels, Tom Pelphrey, Diane Lane, Bill Camp, Netflix

Ocjena: 2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 15:37