FILMOVI, SERIJE...

HBO Max uskoro dolazi u Hrvatsku: Evo koliko ta streaming platforma košta u drugim zemljama

HBO Max
 HBO Max
Naša će zemlja biti u krugu 14 država Srednje i Istočne Europe u kojima će HBO Max biti lansiran tijekom sljedeće godine

Streaming platforma HBO Max napokon dolazi u Hrvatsku: nakon prve runde europskih zemalja koje će taj servis dobiti već od 26. listopada - a riječ je o Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Španjolskoj i Andori - naša će zemlja biti u krugu 14 država Srednje i Istočne Europe u kojima će biti lansiran tijekom sljedeće godine.

Kada točno i - još važnije - koliko će koštati još nije poznato. Ti će detalji biti otkriveni na virtualnom događaju u listopadu, kada će biti poznati i svi ostali detalji vezani uz HBO Max. Kako je zasad objavljeno, platforma će biti dostupna novim korisnicima, kao i postojećim pretplatnicima servisa HBO GO, bilo da su pretplaćeni direktno ili kod partnera kao što su, primjerice, teleoperateri. Tek treba vidjeti hoće se nastaviti praksa nuđenja novog servisa po nižim cijenama preko teleoperatera kao što je slučaj sa HBO GO.

Ono što se zasad zna jest da će HBO Max, kako je navedeno u priopćenju za medije, "po prvi put u Europi na jednom mjestu ponuditi širok izbor visokokvalitetne zabave WarnerMedia brendova kao što su Warner Bros., HBO, DC i Cartoon Network, kao i američke i internacionalne Max Original sadržaje". Riječ je, kako se sada čini, o platformi čija će proliferacija u Europi biti uvezana s premijerom nove HBO-ove serije "Zmajeva kuća" (House of Dragon), prequela "Igre prijestolja"

"Ovo je povijesni trenutak, kada HBO Max dolazi u Europu. WarnerMedia filmove i serije kao što su ’Harry Potter’, ’Igra prijestolja’ i ’Teorija velikog praska’ pasionirano gledaju fanovi diljem Europe, a HBO Max je kreiran kako bi im pružio najintuitivnije i najudobnije iskustvo gledanja ovih i mnogih drugih fantastičnih naslova, izjavio je Johannes Larcher, direktor HBO Max Internationala.

Christina Sulebakk, generalna direktorica za HBO Max EMEA, dodala je pak sljedeće: "Jedinstvena i ekskluzivna kombinacija kultnih sadržaja, među kojima su Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network i Max Original naslovi, kao i lokalna originalna produkcija i još mnogo toga, čini streaming platformu koju će fanovi u Europi obožavati. Vidimo ogroman potencijal u trenutku dok lansiramo ovu potpuno novu, moćnu streaming platformu širom regije".

image
Christina Sulebakk i Johannes Larcher
Michael Langhoff

U svibnju ove godine HBO Max je proslavio prvu godišnjicu u SAD-u, a u lipnju je usluga lansirana na 39 tržišta Latinske Amerike i Kariba, čime je prvi put postala dostupna van područja SAD-a. HBO Max je u vlasništvu američkog telekomunikacijskog diva AT&T preko njihove podružnice Warner Media, a zaključno s 30. lipnja ove godine platforma je imala 67,5 milijuna pretplatnika.

U SAD-u, usput rečeno, cijena mjesečne pretplate na HBO Max iznosi 14,99 dolara, premda je nedavno uvedena i verzija s reklamama koja košta 9,99 dolara. S druge strane, u Brazilu mjesečna pretplata počinje već od 10 reala, što je oko 14 kuna, u Meksiku ekvivalent od oko 30 kuna, pa je za pretpostaviti da će i hrvatska cijena biti barem donekle prilagođena domaćim prilikama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:33