'IGRA PRIJESTOLJA'

HBO UKINUO JEDAN PREQUEL U KOJEMU JE TREBALA GLUMITI NAOMI WATTS, NO STIŽE DRUGI Ponosno najavili da su naručili 'Kuću zmaja'

'Igra prijestolja'
 HBO / Ferrari / Profimedia
 

Tvrtka HBO dala je zeleno svjetlo za snimanje serije "Kuća zmaja" ("House of the Dragon"), koja donosi priču čija se radnja odvija 300 godina prije događaja iz izvornog serijala "Igre prijestolja".

Prequel je izraz koji se koristi da bi označio razliku u nastavku filmskog serijala koji kronološki opisuje događaje koji prethode onome što smo već imali prilike vidjeti.

Informaciju je HBO objavio samo nekoliko sati pošto je drugi prequel iz te franšize, u kojemu je trebala glumiti i Naomi Watts, navodno ukinut, piše BBC.

Serija "Igra prijestolja" završila je ove godine nakon osam sezona, što je izazvalo burne reakcije obožavatelja u cijelome svijetu.

Priča o događajima u kući Targaryen i Westeros tijekom godina postala je jedna od najpopularnijih serija u svijetu. Ima više desetaka milijuna obožavatelja i gledatelja te je osvojila brojne nagrade.

- Sa zadovoljstvom mogu najaviti da smo naručili 'Kuću zmajeva' - rekao je Casey Bloys iz HBO-a.

Na službenom Twitteru "Igre prijestolja" najavili su da će seriju koproducirati autor "Pjesme leda i vatre" George RR Martin te Ryan Condal i Miguel Sapochnik.

U međuvremenu, dosta reakcija izazvala je vijest o ukidanju druge prequel serije za koju je pilot epizoda snimljena tijekom ljeta.

Neimenovani izvor u utorak je za Hollywood Reporter izjavio da je izvršna producentica Jane Goldman poslala e-mail ostatku ekipe u kojemu stoji da je HBO ukinuo seriju. Razlozi nisu poznati, a HBO još nije pojasnio koji je povod za taj potez.

No internetska stranica Deadline piše da se vodećim ljudima tvrtke nije svidjela pilot epizoda.

Radnja serije, na kojoj je također radio George RR Martin, navodno se odvija 5000 godina prije događaja u originalnoj seriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2022 14:04