ZVIJEZDA FILMA

Hilda Hećej (105) na premijeri nasmijala zagrebačku publiku: ‘Ovo je moj prvi film. I zadnji‘

Hilda Hećej

Glumi u filmu Renate Poljak ‘Šume, šume‘ koji je sinoć prikazan na ZagrebDox

U utorak je na ZagrebDoxu prikazan film Renate Poljak "Šume, šume"o četiri partizanke u Drugom svjetskom ratu, a publika se posebno razveselila dvjema protagonistkinjama Hildi Hećej (105) i Zdenki Brčić (96) koje su došle na premijeru.

Inače duhovita Hilda Hećej u svom je stilu prokomentirala svoje prisustvo na događaju izazvavši smijeh u dvorani. Na pitanje je li joj ovo prva svečana premijera, odgovorila je:"Je, prva i zadnja".

Formiran oko četiri glavne priče, film "Šume, šume" spaja vizualno impresivne segmente sa svjedočanstvima partizanki. Priču o Nanici, koja je umrla još u ratu, doznajemo preko dnevnika koji je ostavila za sobom. Marija je pak prije nekoliko godina dala audiointervju te se on koristi u filmu kako bi se ispričala njezina priča iz rata. Preostale dvije protagonistice, Hilda i Zdenka, koje su jedine danas žive, u filmu strasno svjedoče o svojim ratnim i poratnim iskustvima.

Hilda tako, među ostalim, kaže da je bila špijunka.

"Ja vam to sad neću priznati jer je preopasno. Reći ću vam samo da sam pomagala partizanima protiv Nijemaca", rekla je u intervjuu za Jutarnji list odgovarajući na pitanje o svojoj ulozi u ratu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:23