PLATFORMA U KRIZI

Hoće li nova sezona ‘Stranger Things‘ pomoći Netflixu da vrati pretplatnike?

”Stranger Things” (2022) 

 Netflix/Hollywood Archive/Profimedia/Netflix/Hollywood Archive/Profimedia
Danas počinje četvrta sezona omiljene serije. Radnja je smještena šest mjeseci nakon događaja iz treće sezone

Blockbuster serija "Stranger Things" vraća se na Netflix u petak, 27. svibnja.

Četvrta sezona gotovo svima poznate, popularne američke znanstvenofantastične serije "Stranger Things", koju su kreirali braća Duffer, a prikazuje se na Netflixu od 2016., izlazi ovog petka nakon trogodišnje pauze, vjerojatno zbog pandemije.

Netflix sada više nije toliko revolucionarna platforma za gledanje filmova i serija, već košta tri puta više nego prije, izgubio je i 200 tisuća pretplatnika te se predviđa da će izgubiti još dva milijuna. Procjena dionica pala je za više od 25 posto, a čak se priča i o jeftinoj verziji usluge koja se temelji na reklamama, nešto što je Netflix rekao da nikada neće učiniti.

Budući da je situacija s popularnom produkcijskom tvrtkom sve gora i gora, Netflix treba svoju najveću "zvijer" kako bi pridobio pretplatnike. Treća sezona horor drame "Stranger Things" bila je najgledanija serija svih vremena kada se pojavila na ekranima u listopadu 2019., s više od 64 milijuna pregleda u prva četiri tjedna te više od 582 milijuna pregleda do danas.

Četvrta sezona se navodno događa šest mjeseci nakon treće sezone, iako se čini da su neki likovi ostarjeli i desetak godina u to vrijeme, a postoji i novi središnji negativac koji će zamijeniti Mind Flayera ili čak možda "sjediti uz njega". On je zastrašujući čarobnjak imena Vecna koji je, poput ostalih čudovišta iz serije, iskočio iz kutije igre Dungeons and Dragons.

Također, u novoj sezoni ove televizijske serije upoznajemo Hawkinsova novog heroja, simpatičnog, ali pomalo kukavičnog i nepopravljivog gospodara tamnice Eddieja, koji je optužen za ubojstvo koje je počinila Vecna. Vidjet ćemo i Ellino putovanje natrag u Hawkinsov laboratori. U međuvremenu Joyce i Murray Bauman gtrahaju po Sibiru u očajničkom pokušaju da pronađu davno izgubljenog Hoopera.

Glavno je pitanje hoće li "Stranger Things" ponovno postaviti Netflix na noge, pridobiti pretplatnike, koje je ovaj streaming servis poprilično izgubio u posljednjih mjesec dana?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:09