SAD JE, ČINI SE, OZBILJNO

HOLIVUDSKI VETERAN NAJAVIO KRAJ GLUMAČKE KARIJERE Robert Redford: 'Radim ovo već 60 godina, sad bi bilo dosta. Glumit ću još samo bjegunca iz zatvora'

 REUTERS
 

Holivudski veteran, glumac i redatelj Robert Redford (81), najavio je da će sljedeći film koji će snimiti biti ujedno i posljednji u kojem će glumiti.

Redford je poznato filmsko lice u brojnim filmovima (među ostalim 'Svi predsjednikovi ljudi', 'Žalac', 'Jeremiah Johnson', 'Butch Cassidy i Sundance Kid'), a za film 'Obični ljudi' 1980. nagrađen je Oscarom za najbolju režiju.

Sad mu je pripala glavna uloga u filmu snimljenom po istinitom događaju ('The Old Man and The Gun'), u kojem glumi kriminalca koji je kajakom pobjegao iz zatvora i nastavio kršiti zakon.

- Nikad ne reci nikad, ali prilično sam siguran da će to 'biti to' za mene što se tiče glume - kazao je Redford u razgovoru za Entertainment Weekly.

- Nakon ovog ću kročiti prema mirovini, budući da je gluma posao koji radim od 21. godine - dodao je.

- Pomislio sam, OK, sad je dosta. I zašto ne završiti s nečim što je optimistično i pozitivno - kaže glumac.

U svom novom filmu Redford glumi Forresta Tuckera, koji je izradio kajak imena "Rub-a-Dub-Dub - Marin County Yacht Club" da bi pobjegao iz zatvora San Quentin u Kaliforniji. S još dvoje "kolega iz ćelije" pobjegao je 1979. godine. Da bi bijeg bio krajnje ironičan, neki zaštitari su ih čak ugledali nesvjesni toga da su bjegunci, pa su ih pitali trebali li im pomoć jer se činilo da će potonuti. Trojac koji je bježao iz zatvora viknuo im je "da su OK, i da vjeruju da će uspjeti sami doći do obale".

Tucker je nakon bijega promijenio ime, oženio se i pridružio snage s drugim zločincem s kojim je nastavio pljačkati.

Inače, Redford je i 2016. u jednom intervjuu kazao da je nakon duge karijere umoran od glume i da se želi konačno fokusirati na posao redatelja. Čini se da je glumi ipak dao još jednu šansu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:50