StoryEditor
NAKON PANDEMIJE

Hollywood ponovno pokreće produkciju: Dva blockbustera snimat će se uz rigorozne mjere

Kamere bi se u studijima Pinewood ponovno trebale postaviti 6. srpnja, snimanje je naprasno prekinuto u ožujku
Chris Pratt, Bryce Dallas Howard i Isabella Sermon
 Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia

Nakon tromjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, tvrtka Universal ponovno pokreće snimanja u u Velikoj Britaniji, gdje se nastavlja produkcija filma 'Jurski svijet: Dominion'. 

Kamere bi se u studijima Pinewood ponovno trebale postaviti 6. srpnja, potvrdili su iz Universala. a snimanja će se provoditi uz vrlo rigorozne mjere sigurnosti.

Bit će to jedna od prvih većih filmskih produkcija koja ponovno započinje s radom nakon početka snimanja filma Jamesa Camerona 'Avatar' za "20th Century Studios". Ono je nastavljeno u ponedjeljak na Novom Zelandu.

image
Jurassic World: Fallen Kingdom (2018), Chris Pratt & Bryce Dallas Howard
Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia

Producent filma Jon Landau, glumci i ostali članovi filmske ekipe po povratku na Novi Zeland dva su tjedna proveli u karanteni.

Rad na filmu "Jurski svijet: Dominion", u kojemu glavne uloge imaju Chris Pratt i Bryce Dallas Howard, naprasno je prekinut sredinom ožujka zbog pandemije koronavirusa

Nove mjere uključuju dvotjednu karantenu za glumce i članove filmske ekipe koji stižu u Veliku Britaniju te često provođenje testiranja na koronavirus, na antitijela i svakodnevno mjerenje tjelesne temperature.

image
Prizor iz filma Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)
Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia

Na setovima će se postaviti 150 punktova za dezinfekciju ruku, a uspostavit će se i "zelena zona" u kojoj će glumci biti podvrgnuti rigoroznijem testiranju, kazali su predstavnici Universala. 'Jurski svijet: Dominion' u kinima bi se trebao početi prikazivati u lipnju 2021.

Holivudski portal Deadline, koji je prvi objavio vijest o nastavku snimanja piše da će Universal na sigurnosne mjere utrošiti oko pet milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:18