GLAVNI RAVNATELJ HRT-a

HRT: Kazimir Bačić ponovni izabran za predsjednika COPEAM-a

Kazimir Bačić
 Tomislav Kristo/Cropix
Kazimiru Bačiću je drugi mandat predsjednika COPEAM-a potvrđen u petak na 26. Generalnoj Skupštini COPEAM-a

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić po drugi put je izabran za predsjednika Mediteranske udruge audiovizualnih medija - COPEAM, priopćeno je u subotu s HRT-a.

Kazimiru Bačiću je drugi mandat predsjednika COPEAM-a potvrđen u petak na 26. Generalnoj Skupštini COPEAM-a.

Zbog epidemioloških razloga u okolnostima pandemije koronavirusa, umjesto u Rimu, konferencija i generalna skupština Mediteranske udruge audiovizualnih medija - COPEAM održane su virtualno. Sudjelovalo je više od 50 predstavnika javnih medija i kulturnih institucija zemalja Sredozemlja.

Članovi skupštine jednoglasno su potvrdili još jedan mandat glavnom ravnatelju Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, u trajanju od dvije godine, navode iz HRT-a.

COPEAM je neprofitna udruga audiovizualnih medija posvećena promicanju dijaloga i kulturne integracije u mediteranskoj regiji. Među njima su javni radio i TV servisi iz 26 zemalja, profesionalne udruge i kulturne institucije, institucije visokog obrazovanja, neovisni producenti i lokalne vlasti Europe, Balkana, sjeverne Afrike te Bliskog Istoka.

Sjedište COPEAM-a se od osnutka 1996. godine nalazi u Rimu - u uredima talijanske radiotelevizije (RAI). Danas Copeam okuplja oko 60 članova. Svoje djelovanje temelji na formuli multilateralne suradnje i razmjeni stručnosti, a cilj je jačanje mediteranske mreže. Posebnu pažnju i rad Copeam posvećuje obrazovanju mladih medijskih profesionalaca s obje obale Sredozemlja.

Udruga koordinira rad nekoliko međunarodnih radijskih i TV koprodukcija; provodi akcije u korist zaštite i promocije euro-mediteranske audiovizualne baštine; organizira stručne seminare i konferencije o aktualnim pitanjima za medijski sektor.

Copeam provodi medijske kampanje za podizanje svijesti i inicijative o relevantnim globalnim pitanjima kao što su okoliš, migracije, mladi, rodna ravnopravnost i to u suradnji s relevantnim međunarodnim tijelima poput Zaklade Anna Lindh, agencijama UN-a poput UNESCO-a, UNHCR-a, UNAOC-a, FAO-a, IFAD-a, navode s HRT-a.

Glavni stalni partneri COPEAM-a su EBU, Europska radiodifuzijska unija, i ASBU, Arapska radiodifuzijska unija, posebno na projektima zbližavanja europskog i arapskog svijeta, priopćeno je iz Komunikacija HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. siječanj 2023 08:11