VELIK USPJEH

Hrvati su radili na filmu nagrađenom Oscarom, a sad u Maroku snimaju nastavak ‘Gladijatora 2‘ s Ridleyjem Scottom

Scena iz filma ‘Na zapadu ništa novo‘

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia
Njih dvoje su, javlja HDFS, sa scenografom Christianom Goldbeckom radili na razradi vojnih rovova i kampa koji su kasnije sagrađeni u Češkoj

Članovi Hrvatskog društva filmskih djelatnika Ana Sarić i Melkior Serdarević u svojstvu set dizajnera sudjelovali su u stvaranju filma "Na zapadu ništa novo" (All Quiet on the Western Front), redatelja Edwarda Bergera. Na 95. dodjeli nagrade Oscar Američke Akademije filmske umjetnosti i znanosti, film "Na zapadu ništa novo" osvojio je čak četiri Oscara - i to za najbolji međunarodni film, scenografiju, filmsku glazbu i filmsku fotografiju.

Njih dvoje su, javlja HDFD, sa scenografom Christianom Goldbeckom radili na razradi vojnih rovova i kampa koji su kasnije sagrađeni u Češkoj.

Nakon završenog arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, oboje su počeli s radom na filmu. Prvi projekt bio je "Game of Thrones", a zahvaljujući poznatom hrvatskom scenografu Nenadu Pečuru, radili su na holivudskom blockbusteru "Uncharted" koji je sniman u studiju Babelsberg u Berlinu. Nakon uspješno odrađenog posla, sljedeći projekt bio je upravo "All Quiet on the Western Front".

Trenutno se nalaze u Ouarzazateu u Maroku, gdje rade sa slavnim dizajnerom Arthurom Maxom na novom filmu Ridleyja Scotta. U Maroku, naime, Scott snima film "Gladijator 2", nastavak hita s Russellom Croweom u glavnoj ulozi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:31