LIJEPO PRIZNANJE

Hrvatski ‘Dulum zemlje‘ proglašen najboljom agrarnom emisijom na svijetu

IFAJ - dodjela nagrada

Odluka Međunarodne federacije agrarnih novinara IFAJ bila je jasna - ‘Dulum zemlje‘ najbolji je na svijetu!

Međunarodna federacija agrarnih novinara IFAJ hrvatskoj je nominaciji iz serijala "Dulum zemlje" dodijelila nagradu za najbolji video poljoprivredne tematike! Nakon glasanja više od 200 delegata sačinjenih od agrarnih novinara iz cijelog svijeta na susretu u kanadskom mjestu Olds u Alberti nagradu je dobio projekt koji je produkcijska kuća Wolfgang&Dolly proizvela za HRT, autori su Filip Filković Philatz i Tomislav Krnić te producentica Tamara Babun, koja je i članica Društva agrarnih novinara Hrvatske.

Na svečanoj dodjeli nagrada bio je predsjednik Društva agrarnih novinara Hrvatske Vedran Stapić, koji je naglasio kako je naša delegacija znajući kvalitetu serijala vjerovala u uspjeh, ali je konkurencija bila iznimna.

- Odlična je to promocija za našu malu zemlju i još bolja pozivnica za inozemne novinare da posjete Lijepu našu", rekao Stapić nakon što je potvrđena nominacija Hrvatske u kojoj će se za tri godine, 2026., okupiti vodeća imena ove profesije na IFAJ svjetskom kongresu.

Kako navodi Stapić u Agroklubu agrarne je novinare osvojila prva epizoda "Duluma zemlje", ovog zanimljivog serijala i to o Alešu Winkleru, vlasniku Stancije Kumparička koji je rodnu Ljubljanu zamijenio selom Cokuni, 20-ak kilometara udaljenom od Pule.

Inače, IFAJ svjetski kongres okuplja agrarne novinare iz 60 zemalja svijeta gdje se na široj razini govori o poljoprivredi i proizvodnji hrane i medijima. Tu se svake godine dodjeljuju nagrade za najbolja novinarska ostvarenja. Natječaj je ove godine bio raspisan početkom godine, a mogli su se prijaviti projekti u kategorijama tiskanih, digitalnih te audio i video medija.

- "Dulum zemlje" je projekt koji smo Filip Filković Philatz, Tomislav Krnić i ja počeli zajedno sanjati 2017. godine i kad smo ga konačno dobili priliku raditi, otvorio nam je vrata čudesnih priča i velikih prijateljstava. Publika nas uporno voli, što nam je najveća nagrada, a ova je nagrada baš jako lijepa potvrda toga da ono što radimo dobro korespondira sa svijetom. Ponosna sam na Philtza i Tomu i drago mi je da se možemo ovome radovati zajedno s cijelom našom ekipom! Hvala IFAJ!, rekla nam je producentica Tamara Babun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:22