HBO

I u drugoj sezoni ‘Euforija‘ pruža ‘adrenalinski ushit‘ i ‘dramatično triježnjenje‘

Euphoria

 Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia
‘Fokus je ove sezone na roditeljskim odnosima te obrascima iz djetinstva, koji su likove učinili onime što oni jesu‘

Na nove epizode su čekali dvije i pol godine, ali čekanje je napokon gotovo. Fanovi mogu odahnuti jer američka se tinejdžerska serija "Euforija" vratila s novom sezonom.

Prva sezona HBO-ove serije naišla je na vrlo pozitivne kritike zbog načina na koji je obradila složene i ozbiljne teme (stranica Rotten Tomatoes ju je ocijenila kao "brutalno iskrenu, no suosjećajnu"), a glavna glumica Zendayja za ulogu mlade bivše ovisnice nagrađena je nagradom Emmy.

Ljestvica je time visoko postavljena, no čini se da dugo očekivana druga sezona nije razočarala.

Iako radnju smatra predvidljivom, The Hollywood Reporter, hvali "razvoj likova, fokus na njihovu potragu za vlastitim identitetom te dublji interes za ono što motivira njihovo ponašanje."

"Fokus je ove sezone na roditeljskim odnosima te obrascima iz djetinstva, koji su likove učinili onime što oni jesu", piše Vulture.

Jedan od atributa ove sezone su, kaže The Hollywood Reporter, "naglašeni, intenzivni 'hyperpop' vizuali te gluma protagonistkinje koja briljira u interpretaciji nestabilne djevojke čija raspoloženja konstantno variraju između dva ekstrema".

Baš poput Rue (Zendaya), druga sezona je, prema USA Today, puna oprečnosti: " iritantna, no opijajuća, nevjerojatna, no prizemljena, stroga, no duboko emotivna".

"Režija, pripovijedanje, gluma... serija ne ostaje na površini, već pokušava kroz sve elemente pomicati granice, izazivati što više emocija", piše, dalje kritičar za Vulture, tumačeći kako je riječ o seriji koja "pruža adrenalinski ushit, ali i dramatično triježnjenje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:28