Piše Jurica Pavičić

Imate romantičnu komediju, Georgea Clooneyja, Juliu Roberts i Bali. Šteta što film nije bolji...

Ticket to Paradise

 Cinestar/
Za film ‘Ticket to Paradise‘ angažirali su režisera Ola Parkera iskusnog u žanru, koji je snimao i Mamma Miu na Visu

Imate romantičnu komediju, imate par zvijezda kao što su George Clooney i Julia Roberts, te egzotične lokacije kao što je Bali. Postoji li uopće mogućnost da takav film ne bude uspješan? Teško. Zato je šteta što, eto, "Ticket to Paradise" nije malo, malo bolji.

Junaci ove komedije su arhitekt (Clooney) i kustosica (Roberts), par koji je koji se već desetljećima razveden i ne podnosi se. Junaci imaju odraslu kćer koja ih zgromi svojim planom: odustat će od odvjetničke struke i ostati na Baliju gdje se kani vjenčati za mjesnog plantažera algi. Par nasmrt zavađenih supružnika stoga mora zakopati ratne sjekire i ujediniti se s istim ciljem: da pomrse kćerkinu vjeridbu.

"Karta za raj" proizvod je britanske produkcijske kuće Working Title producenata Bevana i Fellnera koji već desetljećima proizvode uzorno napravljene, domišljate i bestidno populističke komedije. Bevan i Fellner ovaj su se put okrenuli zvijezdama koje su ih već proslavile (Julia Roberts u "Notting Hillu"). Angažirali su režisera Ola Parkera iskusnog u žanru (snimao je Mamma Miu na Visu). Latili su se vrste filma koju najbolje znaju raditi: romantične komedije s konceptualnom dosjetkom. Roberts i Clooney su uobičajeno šarmantni, kemija među njima neodoljiva. Ono što filmu ipak fali je izbrušeniji scenarij i bolje pripovjedno zaokruženje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 01:34