SLAVI SE VEĆ DANIMA

ISPISAO POVIJEST Redatelj Oscarima nagrađenog 'Parazita' Bong Joon-ho u rodnoj Južnoj Koreji dočekan kao junak

Bong Joon-ho
 AFP

Oko tri stotine novinara i obožavatelja dočekalo je u nedjelju redatelja filma "Parazit" Bonga Joon-hoa u južnokorejskoj Međunarodnoj zračnoj luci Incheon uz pljesak i oduševljenje nakon povratka iz Sjedinjenih Američkih Država.

- Hvala vam na pljesku. I ja plješćem vama jer se svi tako dobro nosite s koronavirusom - izjavio je Bong Joon-ho.

- Odmah ću vam se pridružiti u toj borbi tako što ću najprije temeljito oprati ruke. Sretan sam što sam stigao kući - rekao je uz osmijeh okupljenima.

"Parazit" je prvi film u 92 godine dugoj povijesti dodjele nagrada Oscar koji je osvojio i nagradu za najbolji film i onu za najbolji međunarodni film.

Ukupno je osvojio četiri Oscara - za najbolji film, za najbolji međunarodni film, za režiju i originalni scenarij.

Bong je rođen 1969. u Južnoj Koreji, a najpoznatiji je po filmovima "Okja" (2017.), "Snowpiercer" (2013.) i "Sjećanja na umorstvo" (2003.).

U fokusu "Parazita" su nejednakosti između bogatih i siromašnih slojeva korejskog društva kroz priče dviju povezanih obitelji. Članovi siromašne četveročlane obitelj spletkarenjem se uvlače u imućnu obitelj te se predstavljajući kao međusobno nepovezani, visoko kvalificirani pojedinci, infiltiraju u domaćinstvo i upleću u neočekivane događaje.

Južnokorejci slave od prošloga tjedna. U lokalnim kinima i na TV programima film se, uz ostala Bongova ostvarenja, prikazuje ponovno.

Redatelj i članovi glumačke postave "Parazita" konferenciju za novinare održat će u srijedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:17