BATMAN

Izašao trailer jednog od najiščekivanijih filmova, već sada se naslućuju velika iznenađenja!

Robert Pattinson Batman 2021
 Warner Bros.
Mnogi od likova tek postaju ono po čemu su prepoznatljivi, pa tako Selina Kyle, primjerice, nije još uvijek Catwoman

Nadolazeći nastavak filmske franšize o Batmanu, u kojem glumi Robert Pattinson, trenutno je jedan od najiščekivanijih filmova, ali i filmova o kojima se najviše nagađa. Napokon je ovog vikenda redatelj filma Matt Reeves u traileru, kroz par upečatljivih scena dao naslutiti kako se Pattinson snašao u ulozi Mračnog viteza, ali i što obožavatelje očekuje u novom filmskom nastavku.

image
Robert Pattinson Batman 2021
Warner Bros.

Na iznenađenje nekih od skeptika, radi se o iznenađujuće dobro složenom teaseru. Produkcija filma bila je, doduše, zatvorena zbog pandemije koronavirusa, ali snimka koju je redatelj Reeves objavio za DC-jevu FanDome virtualnu konvenciju vrlo je dobar uvid u ono što obožavatelji maskiranog superjunaka mogu očekivati. Kao i uvijek u Gotham Cityju, kriminal bijesni gradom, a pripadnici opake sile pokušavaju se dočepati Batmana. Priča se odvija otprilike dvije godine otkako je Bruce Wayne započeo svoju karijeru kao Batman, u periodu dok je još uvijek tek maskirani zaštitnik građana. Reeves je izjavio kako Batman još uvijek nije pravi Batman, ali ima ljudi koji ga se "boje, prilično jako".

Trailer otkriva još nekoliko novih likova, uključujući Jeffreyja Wrighta kao Jamesa Gordona i Zoe Kravitz u ulozi Catwoman. Može se čuti i Andyja Serkisa kao Alfreda. Reeves je također otkrio i kako mnogi od likova tek postaju ono po čemu su prepoznatljivi, pa tako Selina Kyle, primjerice, nije još uvijek Catwoman. I Riddler, a i Pingvin tek su na početku svoje kriminalne karijere.

Ipak, možda je najviše iznenađenja u traileru što su se i Pattinson, ali i redatelj Reeves više koncentrirali na Brucea Waynea, a manje Batmana. Tako je sigurno kako će s Pattinsonom više doći do izražaja dosad manje poznata playboyevska strana Brucea Waynea, nego što je bio slučaj s Christianom Baleom, Michaelom Keatonom i Benom Affleckom. Pattinsonov Bruce Wayne manje je tajnovit, a više barbarski, što će obožavateljima biti sigurno prilično intrigantno.

- Bez traženja porijekla priče o njemu, to je nešto što se dotiče još i više samih korijena - otkrio je Reeves.

Dosad je Reeves, tijekom posljednjih mjeseci, već dao uvid u nekoliko ključnih detalja, poput Pattinsonova Batmanovog kostima, ali i dizajna novog Batmobilea. Film je, inače, trebao imati premijeru 21. lipnja 2021., no zbog pandemije i njenog utjecaja na brojne produkcije, pa i Batmanovu, dolazak u kina prebačen je, zasad, za 1. listopada iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 18:52