DRUGI ‘JOKER‘

Joaquin Phoenix se vraća u ulozi ‘Jokera‘: Otkriveno ime nastavka hita iz 2019. godine

Joker (2019)

 Screenshot YouTube
Priča o porijeklu lika prati Arthura Flecka, usamljenog klauna u Gotham Cityju...

Nastavak filma 'Joker' službeno je u pripremi, a redatelj Todd Phillips otkrio je da će naslov nastavka biti "Joker: Folie à Deux", piše Variety.

image

Joker (2019)

IMDB

Phillips, koji je režirao te pomogao pri pisanju scenarija prvog "Jokera" s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi, ponovo se udružuje sa scenaristom Scottom Silverom u nastavku. Redatelj je podijelio crvenu naslovnicu scenarija na svojoj Instagram stranici.

Iako su detalji radnje oskudni, izraz "Folie à Deux" se definira kao psihološki poremećaj u kojem isti ili sličan mentalni poremećaj pogađa dvoje ili više ljudi. S obzirom na to da je Joker poznat po tome da psihički ovisi o likovima poput Batmana i Harley Quinn, ovaj naslov se čini prikladnim.

Prvi film o Jokeru objavljen je 2019. godine kao samostalni film smješten izvan "svijeta" u kojem postoji njegov vječni neprijatelj, Batman. Priča o porijeklu lika prati Arthura Flecka, usamljenog klauna u Gotham Cityju koji je doveden do ruba i psihičkog sloma prožetog transformacijom u Jokera, poznatog stripovskog lika DC Comicsa.

Na film su utjecali filmovi poput "Taksista" i "Kralja komedije", oba u režiji Martina Scorsesea.

Iako prvenstveno nije bilo planova za nastavak, Warner Bros je navodno prijavio Phillipsa da napiše nastavak, a on je rekao da mu je potrebno vremena da smisli ideje za još jedan nastavak. Ranije je rekao da se neće vraćati za nastavak osim ako ne nađe "neku tematsku rezonancu" kao i u prvom filmu.

Sam Phoenix je rekao da ne zna za bilo kakve planove za nastavak Jokera, ali je naglasio da postoji još priča koje bi mogle istražiti lika.

Joker je bio hvaljen od strane kritike i publike, osvojio je 11 nominacija za Oskara te kući ponio nagrade za najboljeg glumca i najbolju originalnu muziku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2023 06:33