FILM GODINE

'JOKER' POSTAO NAJUSPJEŠNIJI FILM 2019. U HRVATSKOJ U kinima je za vikend prešao magičnu granicu od milijardu dolara, i kod nas je srušio rekorde

 Promo/Blitz
 

Phillipsov Arthur Fleck, kojeg utjelovljuje Joaquin Phoenix u ulozi Jokera, ovog je vikenda s osmijehom na licu prešao milijardu dolara na kino blagajnama diljem svijeta, čime je postao prvi R-rated film u povijesti kojem je to uspjelo.

‘Joker’ je oborio i nekoliko rekorda na domaćim kino blagajnama, javlja distributer Blitz. Do sada ga je u Hrvatskoj pogledalo nešto manje od 225.000 gledatelja, s ukupnom zaradom od 8.080.223 kn, što je najbolji rezultat studija Warner Bros. svih vremena u Hrvatskoj.

Osim toga, ovaj ga rezultat čini najuspješnijim naslovom u 2019. godini. Samo nakon prvog vikenda prikazivanja je ‘Joker’ u Hrvatskoj pogledalo rekordnih 48.376 gledatelja te je time ostvario najbolje otvaranje Warner Bros. filma u 2019. godini.

Promo/Blitz

Novi je ‘Joker’ već i prije premijere dočekan hvalospjevima, tako da ovaj rezultat nije iznenađenje. Radi se o neispričanoj, samostalnoj priči o jednom od najpoznatijih i najozloglašenijih negativaca. To nije Gotham niti Joker kakve poznajemo sa stranica ili ekrana. Ovo je originalni prikaz podrijetla ovog zloglasnog lika, priča o nemiru čovjeka na rubu koji je poput svog grada, i vjerojatno zbog njega, sve bliže ponoru: Arthuru Flecku.

‘Joker’ je kritički fantastično prihvaćen od gledatelja, također, ostaje vidjeti samo hoće li dobiti vodeće nagrade na dodjeli Oscara u veljači 2020. godine.

‘Joker’, u distribuciji Blitza, pogledajte u svim kinima, a ulaznice možete kupiti online ili na blagajnama kina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2023 19:39