PRVI DOJMOVI

JOŠ DEVET DANA... Što kažu kritičari o 'Blade Runneru 2049', najiščekivanijem SF filmu jeseni

 YouTube
 

Još devet dana ostalo je do svjetske premijere najiščekivanijeg SF filma jeseni i došlo je vrijeme da se “Blade Runner 2049”, nastavak kultnog djela Ridleyja Scotta, suoči s prvim kritičarima.

Iako su cjelovite recenzije pod embargom, sretnicima koji su film prije koji dan prvi put pogledali dozvoljeno je da putem društvenih mreža objave svoje kratko mišljenje o filmu.

I vijesti su, čini se, dobre jer prve reakcije na novog “Blade Runnera”, koji je režirao hvaljeni Dennis Villeneuve, gotovo su jednoglasno izrazi oduševljenja i hvalospjevi na račun priče, atmosfere, režije i filmske fotografije, koju potpisuje hvaljeni Roger Deakins. U filmu glume Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, Robin Wright i Dave Bautista.

“Gledao sam ga dvaput, iako traje 2 sata i 43 minute, i dirnuo me više nego original. Mislio sam da je to nemoguće”, tvrdi kritičar USA Todaya Bryan Alexander.

“Film je remek-djelo, ozbiljni žanrovski film kakve više ne snimaju. Vizualno je čudesan, fantastičan”, piše Eric Davis s Fandango.com

“Dobre vijesti, ‘Blade Runner 2049’ divan je nastavak i istraživanje ideja iz originala. Nisam se nadao nečem posebno dobrom, na kraju sam se zaljubio”, zabilježio je Jordan Hoffman iz Guardiana.

“Naklonite se Villeneuveu, postigao je nemoguće s ovim filmom. Čak i ako vas uopće ne zanima svijet Blade Runnera, fotografija Rogera Deakinsa ostavit će vas bez daha. Čovjek je Bog”, tvrdi Steve Weintraub iz Collidera.

Čini se da fanovi originala ipak mogu odahnuti iako treba pričekati i cjelovite recenzije filma. Naime, ne bi bilo prvi put da su prve reakcije fantastične, a film se pokaže promašajem. “Blade Runner 2049” u hrvatska kina stiže 6. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:28