SNIMA SE

JUTARNJI NA SETU FILMA 'DIVLJACI' Slaven Knezović korumpirani je granični policajac, a Borko Perić sitni kriminalac

 Instagram
 

Sitni hrvatski kriminalci, pogranični policajac iz BiH, neuspjela pljačka i islamski teroristi - to su glavni sastojci prvog dugometražnog filma mladog hrvatskog redatelja Daria Lonjaka koji se upravo snima u Pisarovini te u Zagrebu i okolici.

Osim same radnje, odnosno scenarija koji također potpisuje Lonjak, i koji itekako obećava, recept za uspjeh je i fantastična glumačka ekipa. Da je upravo on dobio ulogu korumpiranog bosanskog graničnog policajca Brke, poznati glumac Slaven Knezović otkrio je na svom Instagramu, usput pokazavši i dio ostale glumačke postave.

Radnja filma radnog naslova “Divljaci”, čije je snimanje počelo prije nekoliko dana, prati sitne hrvatske kriminalce koji se nađu na granici između Hrvatske i BiH i spletom okolnosti, nakon neuspjele pljačke, završe u kampu islamskih terorista pokraj Bihaća. I tu tek počinje pravi zaplet. Tako, uz Slavena Knezovića, naše ne baš uspješne kriminalce glume Borko Perić i Alen Liverić, a u ulogama najokorjelijih islamskih terorista našli su se iskusni glumci Emir Hadžihafizbegović i Dejan Aćimović.

- Uloga mi je apsolutno super i jako sam sretan što sam dio ovog filma. Ja sam pogranični policajac, doduše, više s one strane zakona, baš idealan da pored njega bez problema mogu proći i sami teroristi. Ali, vidjet ćete, bit će to jedna lijepa epizoda sa mnom - smije se Knezović.

U uspjeh filma, svojevrsnu mješavinu drame i komedije, uvjereni su svi uključeni u njegovo snimanje.

- Svi vjerujemo u Darija i da će s ovim filmom debitirati u velikom stilu i postići veliki uspjeh. Scenarij je izvrstan i mislim da bi to stvarno mogao biti odličan film - siguran je Knezović.

Sudeći prema fotografijama koje je sa svojim obožavateljima podijelio Knezović, na setu se, unatoč vrućini, čitava ekipa dobro zabavlja.

- Već na samom početku snimanja bilo je zabavno, iako smo se u Pisarovini, koja je “glumila” granični prijelaz i gdje smo prvih dana snimanja na tamošnjim puteljcima snimali scenu zaustavljanja kamiona, gotovo skuhali od velike vrućine. A koga smo zaustavili, a koga pustili i što će to u konačnici donijeti, bit će zanimljivo vidjeti - prepričao je Knezović prve dane snimanja. A da se radi o izvrsnom scenariju, bili su složni i u HAVC-u, te su Lonjaku odnosno filmu “Divljaci” kao manjinskoj koprodukciji lani dali 30 tisuća kuna za razvoj scenarija.

Pred filmskom ekipom još je mjesec dana snimanja, uglavnom u okolici Zagreba, a radi se punom parom. Ipak, Slaven Knezović dobio je poštedu od par dana kako bi posjetio Sarajevski filmski festival, a uskoro se priprema za uloge u još nekoliko filmova.

- Glavni nam je zadatak da pomognemo Dariju da prestane biti debitant i u tom smjeru svi idemo. Mislim da bi film trebao biti gotov već do kraja godine i onda bi se vrlo brzo mogao naći i u kinodistribuciji. Naravno, idemo s filmom i na idući Pulski filmski festival - najavljuje Knezović.

Sam redatelj, 32-godišnji Karlovčanin Dario Lonjak, jučer je čitav dan proveo na setu, te zbog toga nije mogao opširnije govoriti o svom cjelovečernjem prvijencu. Dosad je snimio čitav niz glazbenih spotova i zapaženih kratkometražnih filmova, među kojima se ističu “Tjelesne tekućine”.

Režiju je diplomirao na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti 2012. Njegov dokumentarni film “Srećko” prikazan je u konkurenciji ZagrebDoxa 2008. godine.

A da je bio student koji itekako obećava, govori to što je kao drugi pomoćnik redatelja radio na dugometražnim filmovima Branka Schmidta “Metastaze” iz 2009. i “Ljudožder vegetarijanac” iz 2012. te na filmu Darija Pleića “Nije sve u lovi” 2013. Na svom je redateljskom prvijencu radio nekoliko godina, da bi ovog ljeta konačno okupio iznimne glumce iz regije i počeo snimanje. Početkom iduće godine vrlo lako bismo ovaj film mogli gledati u domaćim kinima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:05