SVAKA ČAST

Karizmatična Sigourney Weaver ima razloga za slavlje: Dobitnica je Međunarodne nagrade Goya

Sigourney Weaver

 Javier Soriano/Afp
Ova 74-godišnjakinja, najpoznatija po ulozi Ellen Ripley u filmu ‘Alien‘, tek je treća dobitnica počasne nagrade

Zvijezda filmova "Alien" i "Avatar", američka glumica Sigourney Weaver u subotu je osvojila Međunarodnu nagradu Goya za 2024. za, kako stoji u objašnjenju Španjolske filmske akademije "impresivnu karijeru punu nezaboravnih filmova tijekom koje je utjelovila i oživjela neovisne, složene i snažne ženske likove".

Ova 74-godišnjakinja, najpoznatija po ulozi Ellen Ripley u filmu "Alien", tek je treća dobitnica počasne nagrade koju su od uvođenja te kategorije 2022. dobile Cate Blanchett (2022.) i Juliette Binoche (2023.).

image

Sigourney Weaver

Javier Soriano/Afp

"Uvijek tragam za pričama o ženama i za žene, da nas podsjete na to koliko su žene moćne na razne iznenađujuće načine", rekla je Weaver uzvanicima u prepunoj dvorani na gala dodjeli nagrada Goya u Valladolidu.

Weaver je odala počast španjolskoj glumici Mariji Luisi Soli, koja je sinkronizirala njezin glas na španjolski u više od 30 filmova, počevši s ‘Alienom‘.

Žiri je pohvalio Weaverinu svestranost, karizmu i talent što ih je pokazala u ulogama koje variraju od dramskih, poput hvaljena portretiranja američke zoologinje Dian Fossey u "Gorilama u magli", do više komičnih uloga, poput one u "Istjerivačima duhova".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. veljača 2024 12:32