FILMAŠICA DAINA

Kći Vesne Pusić režira svoj prvi dugometražni film, za glavnu ulogu angažirala Elaine iz Seinfelda

Daina O. Pusić i Julia Louis-Dreyfus
 Cropix, Profinedia
U produkciji nezavisne kompanije A24 snimat će film "Tuesday", bajku o majci i kćerki, gdje majku Julia Louis Dreyfus

Hrvatska spisateljica i redateljica Daina Oniunas Pusić (36), koja živi i radi u Londonu, na društvenim mrežama objavila je da će snimati svoj prvi dugometražni film u glavnoj ulozi s hollywoodskom zvijezdom Julijom Louis-Dreyfus.

U produkciji istaknute nezavisne kompanije A24 snimat će film "Tuesday", bajku o majci i kćeri, gdje majku glumi Louis-Dreyfus, poznata kao Elaine iz kultnog Seinfelda i bivša senatorica Selina Meyer iz 'Veepa', dok kćer glumi irska glumica Lola Petticrew. Pridružit će im se i glumac i dramaturg Arinzé Kene. Radnja filma zasad se ne otkriva, a u produkciji će sudjelovati i BBC Film, Britanski filmski institut te nezavisna kuća Gingerbread Pictures.

- Kakva je to bila neopisiva divlja vožnja pretvoriti ovaj film u stvarnost i kakva je čast što ćemo ga snimiti s nevjerojatno talentiranom i opako avanturističkom glumačkom postavom. Sve što sada moramo je doista snimiti film, riječi su kojima je naša redateljica, kći bivše ministrice vanjskih poslova i dugogodišnje čelnice HNS-a Vesne Pusić, izrazila svoje oduševljenje nakon što je u svjetskim medijima objavljena vijest da će snimiti svoj redateljski debi.

The Wrap tako piše da je Daina O. Pusić nagrađivana hrvatska spisateljica i redateljica čiji je kratki film 'Zvjerka' premijerno prikazan na Telluride festivalu te obišao 30 filmskih festivala. Njezin sljedeći projekt, kratka komedija 'Rhonna & Donna' osvojio je pregršt nagrada, a premijeru je također imao na festivalu Telluride.

Ugledni A24 osnovan je 2012. godine sa sjedištem u New Yorku, a od 2019. imao je 25 nominacija za nagradu Oscar. Prvog Oscara za najbolji film osvojio je Moonlight 2019. godine.

Američka glumica Julia Louis-Dreyfus također se kratko oglasila o snimanju filma na društvenim mrežama.

- Jako sam uzbuđena što ću u Londonu biti uključena u divlju vožnju 'Utorak' sa sjajnom ekipom koju će predvoditi izvanredna Daina, napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:32