SVJETSKI USPJEH

Kći Vesne Pusić u New Yorku predstavila svoj film sa zvijezdom ‘Seinfelda‘: ‘Mislila sam da ću izgubiti razum‘

Daina Oniunas Pusić

 Boris Kovacev/Cropix
Dugometražni film ‘Tuesday‘ Daine Oniunas Pusić počeo se prikazivati u američkim kinima

Daina Oniunas Pusić predstavila je u New Yorku svoj debitantski dugometražni film Tuesday u kojem glumačku ekipu predvodi glumica Julia Louis-Dreyfus, najpoznatija po ulozi Elaine u legendarnoj seriji Seinfeld.

"Snimanje ovog filma bila je za mene jako izazovno, u par navrata sam mislila da ću izgubiti zdrav razum. Bilo je zastrašujuće i vrlo intenzivno glumiti ovaj lik, no što sam više osjećala povjerenje u Dainu, to mi je postajalo lakše i bila sam sigurna da će sve biti OK", rekla je Dreyfus ranije ove godine i dodala da je Daina ‘veoma moćno ljudsko biće‘.

"Ona ima jako puno toga reći kao umjetnica", istakla je u predstavljanju filma.

Film je premijerno je prikazan na 50. izdanju filmskog festivala Telluride koji se održavao od 31. kolovoza do 4. rujna prošle godine u Coloradu, a dobio je brojne pohvale američkih kritičara te se sada počinje prikazivati u američkim kinima.

image

Daina Oniunas Pusić i Julia Louis-Dreyfus

Anthony Harvey/shutterstock

Producirao ga je poznati indie studio A24, koji stoji iza filmova poput Ex Machina, Everything Everywhere All at Once, Lady Bird i Moonlight. Louis-Dreyfus glumi majku koja strahuje od skore smrti svoje neizlječivo bolesne kćeri po imenu Tuesday (Lola Petticrew), a smrt im se otkriva u obliku papige koja može govoriti i smanjiti se do veličine miša ili narasti do veličine čovjeka.

"Zapanjujuće originalan, iako povremeno kontraintuitivan film donosi središnju ideju Sedmog pečata Ingmara Bergmana u modernu eru - kako zaustaviti Smrt, makar samo na nekoliko sati", stoji u recenziji Varietyja.

Daina, kćer naše političarke Vesne Pusić, trenutno živi u Londonu, a 2022. je potpisala ugovor s losanđeleškom agencijom za talente Creative Artists Agency (CAA).

Do sada je snimila nekoliko uspješnih kratkometražnih filmova. Na Međunarodnom filmskom festivalu u Brooklynu i Filmskom festivalu Woods Hole nagrađen je njen film iz 2016. Rhonna & Donan, dok je njen film The Beast iz 2015. nagrađen na Filmskom festivalu u Los Angelesu i na Zagreb Film Festivalu. Dobila je i nagradu za najbolji film na Danima hrvatskog filma za svoj uradak Elephants iz 2013., a tada je dobila i nagradu Jelena Rajković za najbolju mladu redateljicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 11:25