LEGENDARNI FILM

Kino Tuškanac: U ponedjeljak proslava 50 godina filma "Tko pjeva zlo ne misli"

Scena iz filma
 Scena iz filma
Bit će predstavljene i knjige o filmu - "Tko pjeva zlo ne misli: Knjiga snimanja" te "Tko pjeva zlo ne misli: 50 godina poslije"

Uoči Dana audiovizualne baštine u zagrebačkom kinu Tuškanac, u ponedjeljak 26. listopada, održat će se prigodno događanje kojim se obilježava 50. godišnjica izlaska filma Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli".

Osim projekcije filma, održat će se i predstavljanje dvije nove knjige o filmu - "Tko pjeva zlo ne misli: Knjiga snimanja" (2019) u izdanju Hrvatskog državnog arhiva i "Tko pjeva zlo ne misli: 50 godina poslije" (2020) u izdanju Hrvatskog filmskog saveza.

O knjigama i filmu razgovarat će operna pjevačica i glumica Mirjana Bohanec-Vidović, koja je u filmu odglumila ulogu Ane Šafranek, asistent snimatelja u filmu Ranko Mitić i glumac Tomislav Žganec koji je odglumio malog Pericu.

Bit će tu i filmski redatelj Vinko Brešan, filmski kritičar Mario Kozina, filmski redatelj i arhivist Mladen Burić, te filmska kritičarka Diana Nenadić.

Radnja tog legendarnog filma smještena je na početak druge polovice tridesetih godina dvadesetog stoljeća u Zagrebu. Mlada i privlačna gospođa Ana Šafranek osjeća da vene u braku sa svojim mnogo starijim mužem Franjom, pa ju na izletu u Samobor osvojio galantni gospodin Fulir.

U njega se zagleda Anina starija sestra Mina, neugledna usidjelica, pa se Franjo dosjeti da bi ga bilo zgodno oženiti s njom. Svjedok i tumač tih ljubavno-obiteljskih peripetija je mali Perica, sin Šafranekovih.

Projekcija filma počinje u 20 sati, a ulaz na cijelo događanje je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2022 14:34