U KINO DVORANAMA

'KIŠNI DAN U NEW YORKU' Osrednje djelce Woodyja Allena s odličnim glumcima

 

Malo je nedostajalo pa da “Kišni dan u New Yorku” uopće ne vidimo u kinima. Hiperproduktivni redatelj koji već dugo snima jedan film godišnje (u to se uklopila i jedna tv serija s Miley Cyrus) sklopio je unosan ugovor s medijskim koncernom Amazon, ova komedija skromnog budžeta bila je već dovršena kad su Allena po tko zna koji put prozvali zbog navodnih pedofilskih sklonosti prema kćeri koju je imao u braku s Miom Farrow, Amazon se povukao iz plasmana filma, a redatelj ga je tužio.

Filma su se odrekli i neki od glumaca, solidarizirajući se s moćnim ženskim pokretom, no redatelj nije odustajao i u međuvremenu snimio još jedno djelce, ali za drugu kompaniju. Ovo mu je jedno od osrednjih ostvarenja, čiji protagonist (nova zvijezda Timothée Chalamet) prati svoju curu (Elle Fanning) po New Yorku koja želi intervju za svoj studentski list s poznatim redateljem (Liev Schreiber).

Erotskih izazova za svakog od likova je i previše, manje-više svi promijene partnere, no nitko iz toga ne pravi veliku dramu. Glumci su odreda odlični, Manhattan izgleda sjajno i po kiši, nećete pogriješiti ukoliko odete u kino, no što manje očekujete, dojam će sam biti bolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:56