FILM O TEDU BUNDYJU

'KRAJNJE IZOPAČEN, NEPOJMLJIVO OPAK I ZAO' Izvrstan materijal o serijskom ubojici pretvoren u zbrkan film

 

Ted Bundy jedan je od najzloglasnijih američkih serijskih ubojica. Tijekom 70-ih godina, ubio je najmanje 30 djevojaka diljem SAD-a. Ono što je, međutim, Bundyja činilo notornim je - njegova privlačnost. Bio je lijep i medijski dopadljiv, žene su se klele u njegovu nevinost, a sve vrijeme imao je dvije stabilne veze sa ženama koje su vjerovale da je dobar čovjek.

Film “Krajnje izopačen, nepojmljivo opak i zao” priča je o jednoj od njih. Film režisera Joea Berlingera biografija je Liz Kendall (Lily Collins), samohrane majke koja je s Bundyjem (Zac Efron) imala desetljetnu vezu, bila u njega zaljubljena i javno ga podržavala. Pritom je, da stvar bude zamršenija, ona prva 1971. prijavila svog dečka da odgovara foto-robotu ubojice.

Režiser filma Berlinger dosad je ponajprije bio poznat po cijenjenim dokumentarnim serijalima o zločinima. Ovaj se put se odlučio okušati u igranoj dramatizaciji priče iz crne kronike, s polovičnim uspjehom. I likovi i materijal na kojima film počiva su izvanredni.

Vidi se, međutim, da je film radio neiskusan igrani pripovjedač. Film je nejasno i neuredno dramaturški postavljen, skokovi u vremenu i motrištu su zbrkani, nije jasno zanima li autora ponajprije Kendall ili Bundy.

Unatoč tome, “Krajnje izopačen...” je gledljiv film s intrigantnom pričom i dobrim glumcima (uključujući Malkovicha u efektnoj epizodi). Šteta što nije ispao i bolji, jer je mogao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:17