LJETNA ZABAVA

Kratki filmovi iz regije i nagrađivani Dani suše na Ljetnim filmskim večerima u Krasici

Ljetne filmske večeri u Krasici

 Ljetne filmske večeri u Krasici
Zanimljiva inicijativa neprofitne organizacije Studio B7 u mjestašce iznad Bakra dovodi pobjednike brojnih festivala

Za dobru ljetnu zabavu i uživanje u kulturi i kulturnim događanjima, nije uvijek nužno biti blizu velikih središta koja ugošćuju glazbene, filmske i druge festivale. Dokazuje to i projekt neprofitne organizacije Studio B7, iz mjestašca Krasica ponad Bakra. Skupina mladih ljudi iz tog kraja, među kojima je i globalno poznat fotograf Filip Koludrović, i ove godine organizira Ljetne filmske večeri, 7. i 8. srpnja. Program kreće od 20.30 sati "na poljima Hroljeva na Krasici".

image

Plakat za ljetne filmske večeri u Krasici

Ljetne filmske večeri u Krasici

Gledatelji će prve večer imati priliku pogledati poseban izbor kratkometražnih filmova iz regije. "Očekuje vas uzbudljiva paleta priča koje su isprepletene s našim vlastitim iskustvima i kulturom", objasnili su organizatori u najavi događanja. Žiri u kojem su Gracija Filipović, Mare Prpić i Miodrag Vučinić odabrat će najbolji film.

image

Poster za kratki film Faraway fields

Ljetne filmske večeri u Krasici

Druge večeri, 8. srpnja,bit će prikazan film "Dani suše" (Burning Days), film turskog redatelja Emina Alpera koji je osvojio brojne prestižne nagrade diljem svijeta (Cannes Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Sao Paulo International Film Festival, Chicago International Film Festival…). Projekcija filma je velikodušna donacija Anite Juke koja je koproducentica ovog filma i FIlm4 iz Zagreba.

image

Plakat filma Dani suše

Ljetne filmske večeri u Krasici

Tijekom oba dana događanja, posjetitelji će moći uživati u hrani i piću koje nude lokalni dobavljači.

"Naša želja je podržati naše lokalne proizvođače i istovremeno vam pružiti nevjerojatno iskustvo kroz okuse našeg kraja. Ovo nastavlja biti prva manifestacija bez otpada u regiji, stoga vas pozivamo da podržite održivost i pridružite nam se u ovom velikom koraku prema zaštiti okoliša tako što ćete donijeti svoje posude i čaše koje nakon eventa uzimate sa sobom." napisali su organizatori i naglasili da mole posjetitelje da ne donose jednokratnu plastiku, ali i "da ponesu dekice, jastuke ili stolice na kojima će sjediti za vrijeme projekcije filmova". Ljetne filmske večeri u Krasici završit će plesom i zabavom uz DJ-a.

image

Filmske večeri u Krasici

Ljetne filmske večeri u Krasici

Ideja je Studija B7 da ove filmske večeri prerastu u "butique filmski festival", a pritom da to uvijek bude waste free i održivo događanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:06